Sintkoekjes

Heb jij de goede hoeveelheden gevonden? Je kunt het hier controleren en daarna aan de slag!

Ingrediënten

200 gram bloem 

75 gram kristalsuiker 

1 ei

100 gram koude boter 

Een beetje zout 

 

Wat heb je nodig?

Een kom

Eventueel een mixer

Folie

Een deegroller

Een uitsteekvormpje of een glas

Bakplaat met bakpapier

Oven

Versieringen naar keuze (bijv. hagelslag, choco of glazuur (van bloemsuiker en water))

 

Recept Sintkoekjes (voor ongeveer 15 koekjes)

  1. Meng je bloem, suiker en zout in een kom
  2. Maak hierin een kuiltje en breek daarin je ei
  3. Snij de gekoelde boter in kleine stukjes en doe ze erbij in de kom
  4. Mix nu alles door elkaar met een mixer of met je handen. Lekker plakkerig!
  5. Maak met je handen een bol van het deeg en doe er folie omheen
  6. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast
  7. Rol je deeg uit tot een dikte van een halve tot een hele centimeter. Tip: leg eerst een beetje bloem op je aanrecht of tafel. Zo plakt je deeg niet vast!
  8. Steek mooie Sinterklaas-vormpjes uit of snij ze uit met een mes of glas
  9. Leg bakpapier op je bakplaat en plaats de koekjes erop
  10. Bak je sintkoekjes ongeveer 10-12 minuten in een oven op 180 graden. Laat zeker je papa of mama hierbij helpen.
  11. Laat de koekjes afkoelen. Daarna kun je de koekjes versieren.

 koekjes

 

 

Contactinfo