Registratie van de slachting van een dier

Wil je als particulier een dier slachten, dan moet je geregistreerd worden bij Sanitel en moet je die slachting ook aangeven, ofwel in het slachthuis ofwel op de gemeente, afhankelijk van het dier dat geslacht moet worden.

Voorwaarden

  • Grote dieren (paarden, runderen) moeten in het slachthuis geslacht worden. Het slachtbewijs wordt in het slachthuis gegegeven. Je dient zich wel bij de gemeente te registreren.
  • Varkens, geiten en schapen mogen thuis geslacht worden. Ook deze slachting moet je registreren.
  • Voor het slachten van kippen, konijnen en klein wild is geen toelating nodig.

Procedure

Registratienummer

Voor iedere slachting zowel in het slachthuis of thuis, heb je een registratienummer nodig. Dit is een éénmalige registratie bij de dienst Burgerzaken.

Particuliere slachting buiten het slachthuis

Kies je voor een particuliere slachting buiten het slachthuis, dan moet je elke slachting persoonlijk aangeven bij het gemeentebestuur - minstens 2 werkdagen vóór de slachting. Vergeet niet het sanitelnummer of oornummer van het te slachten dier mee te brengen.

Slachtingen in het slachthuis

Kies je voor een slachting in het slachthuis en heb je een registratienummer, dan moet je niet elke keer opnieuw een slachtbrief halen bij jouw gemeente. Je kunt voor elke slachting rechtstreeks naar het slachthuis gaan.

Meebrengen

  • identiteitskaart
  • Sanitelnummer van het dier indien het een slachting thuis betreft.

 

Bedrag

Deze dienst is gratis.

Contactinfo