Naar inhoud

Nieuws

CurieuzeNeuzen Vlaanderen

affiche Word jij 1 van de 20.000 curieuze neuzen? Het project 'CurieuzeNeuzen Vlaanderen' zal tijdens de maand mei de luchtkwaliteit meten in 20.000 straten over heel Vlaanderen. Het doel is de luchtkwaliteit gedetailleerd in kaart brengen via de meting van stikstofdioxide (NO2). Inschrijven kan tot 19 maart.
CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit. De bedoeling is om luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen.

Zou jij graag bij jou thuis of aan jouw kantoor de luchtkwaliteit willen meten? Heb je een raam aan de straatkant, bij voorkeur op de eerste verdieping? Dan kan je je inschrijven via www.curieuzeneuzen.be. De meting loopt van zaterdag 28 april tot zaterdag 26 mei 2018. Als je geselecteerd wordt bedraagt je bijdrage in de kosten 10 euro. Je haalt je meetopstelling af in een kariboo!-punt in de buurt, op zaterdag 28 april hang je deze aan het raam en op zatderdag 26 mei breng je er de meetbuisjes terug.

Meer info: www.curieuzeneuzen.be.

Datum van het bericht: 09-03-2018