Naar inhoud

Nieuws

Gemeentehuis aan de Schelde

nieuw AC

Rond de jaarwisseling verhuizen de administratieve diensten van de gemeente naar Rode Heuvel, het nieuwe plein tussen Markt en Schelde. Dit plein wordt een knooppunt voor fietsers en voetgangers, een ontmoetingsplaats voor inwoners en bezoekers van Wetteren. Er komen niet alleen appartementen, een nieuwe horeca-zaak en een ondergrondse parking maar ook enkele openbare diensten en de administratieve diensten van de gemeente Wetteren.

De administratieve diensten verhuizen rond de jaarwisseling van het huidige gemeentehuis op de markt naar het nieuwe gebouw aan de Scheldekaai. Vanaf dan moet je dus op Rode Heuvel zijn voor je identiteitskaart, rijbewijs, bouwvergunning, … Daarnaast zal ook het onthaalteam van het OCMW in dit nieuwe gebouw plaatsnemen. Op die manier kan je op één plaats terecht met al je (aan)vragen.

De gemeente zal je in het nieuwe gebouw ook op een vernieuwde manier helpen. Gedaan met zoeken: elke bezoeker kan terecht op één plaats: het gelijkvloers op Rode Heuvel. Dat is het balieplein. De gemeentemedewerkers werken meer op afspraak, zodat je snel en goed geholpen wordt.

Naast de dienstverlening aan de balies zetten we ook sterk in op de digitale en telefonische dienstverlening. Tegelijkertijd met de verhuis komt er een nieuwe website. Via die site kan je veel meer via de computer afhandelen, zonder dat je naar het gemeentehuis moet komen. Je zal ook erg makkelijk online een afspraak kunnen maken met een medewerker van de gemeente of het OCMW.

Het oude gemeentehuis behoudt nog twee functies. Enerzijds zullen bepaalde ceremonies blijven doorgaan in de trouwzaal. Anderzijds zal je hier, via de ingang aan de Kerkstraat, tijdelijk terechtkunnen voor de toeristische infobalie en het archief.

Rond de jaarwisseling kan je voor alle (aan)vragen in het nieuwe gemeentehuis terecht. De precieze datum lees je in onze latere publicaties. Ben je benieuwd naar de werkplekken van de medewerkers, naar de raadzaal of de refter met zicht op de Schelde? Schrijf je dan later dit jaar in voor een rondleiding doorheen het Gemeentehuis. Deze rondleidingen zullen plaatsvinden aan het begin van het nieuwe jaar 2018.

Nadat zowel de inwoners als de medewerkers van de gemeente hun ideeën voor de naam van het gebouw konden insturen, werd uiteindelijk gekozen voor de naam ‘Gemeentehuis’. Rechttoe rechtaan en een naam die de lading volledig dekt.

Datum van het bericht: 18-07-2017