Naar inhoud

Nieuws

28/05: Begeleide Floraliënfietstochten

fietsers

In 2017 kan je opnieuw de fiets op, samen met onze gids. Individuele fietsers kunnen zich inschrijven voor een begeleide fietstocht langs een lus van de Floraliëntocht. Op zondag 28 mei, fietsen we naar Bloemisterij Erik Boterdaele in Wetteren en houden we halt voor een verfrissing bij cafetaria Sporthal Veldmeers. Vertrek om 14 uur aan Toerisme Wetteren, Markt 23. Inschrijven bij Toerisme Wetteren (toerisme@wetteren.be, T 09 366 31 04).

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Toerisme Wetteren de Floraliëntochten. Deze begeleide fietstochten met onze erkende gids geven je de kans om de mooiste plaatsen van Wetteren en omstreken te bezichtigen, inclusief een bezoek aan een gespecialiseerd sierteeltbedrijf.
Samen met de gids fiets je rustig door de velden. 
 
De geschiedenis van de sierteelt, de pioniers van deze bloemenpracht, het belang van duurzaamheid bij de boomkwekers, waarom Wetteren als locatie werd gekozen, dat en zoveel meer wordt je allemaal in geuren en kleuren uitgelegd.

Tijdens deze eerste fietstocht op 28 mei bezoeken we de bloemisterij van Erik Boterdaele. Daarnaast zorgen we ook voor een verfrissing in de Cafétaria van Sporthal Veldmeers, zodat de fietsers even op adem kunnen komen en wat kunnen bijpraten over de mooie sierteelt. Deze tocht mag je zeker niet missen!

Om 14 uur starten we aan Dienst Toerisme & Evenementen, Markt 23, 9230 Wetteren.
Inschrijven bij Toerisme Wetteren, T 09 366 31 04, toerisme@wetteren.be, www.wetteren.be

Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven voor onze tocht(en) is daarom ook verplicht, dit kan tot en met donderdag vóór de tocht. De tochten vinden altijd plaats, ongeacht de weersomstandigheden.

Deelname begeleide fietstocht: € 2 per persoon (inclusief drankje
Vrijetijdspas en kinderen onder 12 jaar: € 1 per persoon
Fietsverhuur mogelijk: € 6Volgende afspraak met onze Floraliëntocht:

  • 25/06: Rozenkwekerij Van Sante Carl in Wetteren
  • 30/07: Boomkwekerij De Neve in Oosterzele
  • 17/09: Boomkwekerij Geert Coppens in Laarne en het bloementapijt in Wetteren

 

Datum van het bericht: 16-05-2017