Naar inhoud

Parkeerbeleid

We willen de bereikbaarheid en de aantrekkingskracht van het centrum van onze gemeente verhogen. Dat kan als iedereen makkelijk kan parkeren, zo dicht mogelijk bij zijn bestemming. De gemeente heeft daarom een parkeerplan opgesteld. In bepaalde zones geldt het betalend parkeren. Het bedrijf Optimal parking control is aangeduid om de toepassing ervan te garanderen.
De nieuwe parkeerfolder kan u hier raadplegen (geldig vanaf 1 februari 2016).


Een vraag in verband met je parkeerretributie?

Heb je in de blauwe of betalende zone een parkeerretributie gekregen, en wil je hierover graag meer informatie? Dan kan je dit online melden via de website van OPC.
Surf naar http://www.parkeren.be/contact/vragen, vul je gegevens in, en OPC laat je zo snel mogelijk iets weten!Opgelet!
Vanaf maandag 1 februari 2016 is het parkeerbeleid in de stationsomgeving van Wetteren gewijzigd. Een deel van de stationsparking zal worden afgesloten en uitgebaat door B-Parking (www.b-parking.be). Parkeren zal er enkel nog kunnen met een dagticket of abonnement van B-Parking.

Op het overige deel van de stationsparking werd vanaf 1 februari 2016 een blauwe zone ingevoerd, van maandag t.e.m. vrijdag, voor een maximale parkeerduur van 4 uur. Je kan er dus 4 uur gratis parkeren mits het plaatsen van de parkeerschijf. Pendelaars en langparkeerders kunnen gebruik maken van het abonnement blauwe zone, waarmee in de volledige blauwe zone onbeperkt kan geparkeerd worden. De gemeentelijke abonnementskaart is te koop in de parkingshop of op de website van OPC (www.parkeren.be).

Bijkomende wijzigingen vanaf 1 februari 2016 zijn:

  • de blauwe zone op het Felix Beernaertsplein wordt net als de omgeving rond het station een blauwe zone max. 4 uur, van maandag t.e.m. vrijdag, van 9u00 tot 18u00
  • het plein van de Zeshoek wordt volledig opgenomen in de zone betalend langparkeren max. 4 uur (Zeshoek, deel Hekkerstraat en deel Molenstraat)
  • de blauwe zone (max. 2 uur, maandag t.e.m. zaterdag) wordt uitgebreid met de Meerstraat en Begijneweidestraat

De nieuwe parkeerfolder kan u hier raadplegen (geldig vanaf 1 februari 2016).  


Download:
Aanvullend verkeersreglement afbakening blauwe zone en betalende zone (geldig vanaf 1 februari 2016)
Retributiereglement parkeren (geldig vanaf 1 februari 2016)
Zones bewonerskaarten (geldig vanaf 1 februari 2016)