Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 23.01 Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we voor bijna alles op afspraak. Klik hier om te zien waarvoor geen afspraak nodig is. Bekijk hier hoe je een afspraak maakt.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (Vind je niet wat je zoekt? Kijk dan in de lijst zonder afspraak, of neem telefonisch contact op)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1 (maandag en donderdag: 9 - 13 uur, woensdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur,  dinsdag: 9 - 13 uur en 15 - 20 uur, vrijdag: 9 - 12 uur)

  - via 09 369 00 50 (telefonisch kan je ons bereiken tijdens de deze uren: maandag, woensdag en donderdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur, dinsdag: 9 - 13 uur en 14 - 18 uur en vrijdag: 9 - 12 uur)

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis. Als er benodigdheden vermeld werden bij het maken van je afspraak, breng deze dan zeker mee. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!

 • 13.11 20 november: open milieuraad: oprichten van een burgercoöperatie rond duurzame energie
  Samen met Energielandschap Oost-Vlaanderen en Rescoop Vlaanderen startte Wetteren, samen met een aantal buurgemeenten, het project “van burgerinitiatief naar energiecoöperatie”.
 • 10.11 Wat vind jij van onze dienstverlening?

  Jou zo goed mogelijk helpen, daar streven we naar. Gemeente en OCMW Wetteren verbeteren hun dienstverlening elke dag. Maar daarvoor hebben we jouw mening en ervaringen nodig. Vul je onze enquête in via deze link? Dat kan helemaal anoniem.
  Tien minuutjes van jouw tijd helpen al onze bezoekers een stap vooruit!

 • 09.11 11 november: Herdenking Wapenstilstand en tentoonstelling

  Op 11 november herdenken we Wapenstilstand. Naar goede gewoonte gaat dit in Wetteren gepaard met een herdenking op de dag zelf. Vanaf maandag 12 november loopt er ook een tentoonstelling in De Poort.

 • 09.11 Marktactie 2018

  Ga jij naar de wekelijkse donderdags- en zondagsmarkt? Lees dan zeker verder! Want de jaarlijkse marktactie is start op 15 november. Er zijn heel wat aankoopbonnen te winnen.

 • 09.11 De Warmste Week in Wetteren

  De Warmste Week is uitgegroeid tot de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen. Vorig jaar werden er 10.576 acties voor 1.642 verschillende goede doelen georganiseerd. In totaal werd een opbrengst van maar liefst 10.846.566 euro verdeeld over alle goede doelen. Dit jaar is er opnieuw keuze uit meer dan 1.000 goede doelen.
  Ook gemeente en OCMW Wetteren zetten zich in, zowel met acties waar het personeel aan deelneemt, als acties waaraan ook Wetteraars kunnen participeren. Doe jij mee?

 • 09.11 Colmanstraat Laarne afgesloten

  In Laarne is door een verzakking in de weg dringende herstellingswerken aan de Colmanstraat. Omdat het risico op een plotse inzakking te groot is, is alle doorgaand verkeer verboden. De werken zullen zeker een maand duren. Alle details: https://www.laarne.be/website/16946-www .

 • 08.11 Welzijnspremies gemeentebestuur Wetteren

  Lokaal bestuur Wetteren biedt een aantal premies aan voor zieken en zorgbehoevenden: Gemeentelijke mantelzorgpremie, Premie Thuisopvoeding voor kinderen met een handicap en Gemeentelijke vakantietoelage voor zieken en personen met een handicap. Lees meer via onderstaande link.

 • 08.11 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in oktober aangekocht heeft.

 • 07.11 Vacature Diensthoofd HR

  Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds statutair Diensthoofd HR (A1a-A3a) aan te werven. Lees het informatiebericht met de functiebeschrijving en solliciteer tot en met 27 november 2018.

 • 07.11 Vacature Departementshoofd Interne Zaken en Burgerzaken

  Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds statutair Departementshoofd Interne Zaken en Burgerzaken (A4a-A4b) aan te werven. Lees het informatiebericht met de functiebeschrijving en solliciteer tot en met 27 november 2018.

 • 05.11 Tegemoetkoming voor landbouwers wegens droogte

  De droogte in de lente en zomer van 2018 is erkend als landbouwramp. Landbouwers kunnen vanaf nu een tegemoetkomingsaanvraag indienen voor vergoeding van de geleden schade die werd vastgesteld door de gemeentelijke schattingscommissies. De uiterste indieningsdatum is 28/02/2019.

 • 24.10 Een duurzaam nieuw centrumplein in Wetteren

  Het nieuwe centrumplein Rode Heuvel is gecreëerd op de voormalige site De Witte, tussen de Markt en de Schelde. Het is een voetgangerszone, waar fietsers stapvoets rijden en geen auto’s toegelaten zijn. Het nieuwe gemeentehuis, Bpost, een brasserie en Parking Scheldekaai zijn deel van het plein. Heel wat nieuwe bewoners gingen er op de bijhorende appartementen wonen en het vredegerecht neemt er rond de jaarwissel ook zijn intrek.

  Beluister getuigenissen van Wetteraars, medewerkers op het gemeentehuis en bezoekers via deze podcast van de Europese Investeringsbank, die mee het grootse project Smart Cities financierde.

  http://www.eib.org/en/podcasts/belgium-smart-cities-infrastructure

 • 23.10 Vacature brandweerman-vrijwilliger

  De hulpverleningszone Zuid-Oost werft aan: 10 brandweerman-vrijwilligers (m/v/x).

 • 22.10 Infonamiddag ‘Proper thuis’ op 12, 13 of 14 november

  Hou je ook niet van schoonmaken? Je bent niet alleen. Toch valt er veel te vertellen over gezond en veilig poetsen. Tijdens een actieve infonamiddag leer je gezond en veilig omgaan met schoonmaakproducten en pesticiden in en rond de woning. Ook goedkope alternatieven uit de jaren stillekes komen aan bod.

  Vooraf inschrijven tot en met 08/11/2018 via www.woonplus-lww.be/properthuis

 • 16.10 ‘Welzijn’ op afspraak in Rode Heuvel

  In het nieuwe gemeentehuis hebben medewerkers van het Sociaal Huis elke voormiddag spreekuur. Je kan er terecht voor diverse welzijnsvragen (o.a. leefloon, financiële problemen, tegemoetkomingen, Uitpas met kansentarief).

  Vanaf oktober wordt hiervoor op afspraak gewerkt. In de overgangsperiode (tot eind 2018) wordt er met en zonder afspraak gewerkt; vanaf januari 2019 enkel nog op afspraak.

  Hulp nodig bij het maken van een afspraak? Neem contact op via 09 365 73 73 (en niet 09 369 73 73 zoals in de nieuwsbrief vermeld is).

 • 12.10 Voetgangersgebied Rode Heuvel: geen toegang voor voertuigen en bromfietsen (A, B)

  Het plein Rode Heuvel, waar onder meer het nieuwe gemeentehuis en het B-Post-kantoor gevestigd zijn, is een autovrije zone, waar er volop ruimte is voor voetgangers en fietsers. Verkeersborden geven het plein het wettelijke statuut van voetgangersgebied. Enkel voertuigen met doorgangskaart, bedoeld voor leveringen, hebben toegang tot het voetgangersgebied. Fietsers en speed pedelecs hebben toegang, bromfietsen (klasse A en B) zijn niet toegelaten.

 • 11.10 Herinrichting ruimte naast de kerk

  Vanaf 15 oktober worden de gebouwen links van de Sint-Gertrudiskerk gesloopt. In de plaats komt er een extra verbinding tussen de nieuwe fiets- en voetgangersbrug en het centrum van Wetteren. Voor de brandweerwagens wordt zo de toegankelijkheid tot Rode Heuvel vergemakkelijkt. Bovendien krijg je vanop de Markt ook een mooie doorkijk naar Rode Heuvel, de fonteintjes en de brug. Deze nieuwe zone zal nadien ingericht worden als parkje in het centrum.

 • 05.10 Evaluatie verkeersmaatregelen werken Kapellendries

  Voor de aanleg van het pleintje ter hoogte van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug, wordt een deel van de rijbaan op Kapellendries ingenomen. Kapellendries is een van de drukste verkeersaders in Wetteren. Op deze locatie  werken uitvoeren, heeft een zeer grote impact op het verkeer, ongeacht welke tijdelijke verkeersmaatregelen er genomen worden. De huidige omleiding is niet ideaal noch voor het woon- werk verkeer, noch voor bussen van De Lijn en voor de hulpdiensten. Ook zij moeten de omleiding volgen, waardoor hun dienstverlening soms levensbelangrijke vertraging oploopt. Het college van burgemeester en schepenen evalueerde, samen met de lokale politie, de verkeerssituatie naar aanleiding van deze omleiding grondig en besliste om, in het algemeen belang, de Vennestraat tijdelijk open te stellen in één richting. De richting van de omleiding blijft echter behouden, namelijk in wijzerzin Kapellendries – Cooppallaan – Damstraat – Zavelstraat – Laarnesteenweg.

  We krijgen heel wat vragen waarom deze omleiding niet in omgekeerde richting is. Een omleiding in tegenwijzerzin, zal knelpunten verschuiven. Bovendien is het met signalisatie niet eenvoudig om verkeer komende van Laarne, Kalken en Overschelde via de Zavelstraat om te leiden. Het risico op gevaarlijke keerbewegingen op Kapellendries wordt dan te groot.

  Deze maatregel gaat in vanaf maandag 8 oktober.

 • 29.09 Vanaf 13/08: Scheldedreef éénrichtingsverkeer naar aanleiding van bouwproject

  Vanaf maandag 13 augustus wordt de Scheldedreef een jaar lang éénrichting, richting Wegvoeringstraat. Deze maatregel kadert in de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat. Fietsers richting Scheldekaai moeten een omleiding volgen via de Markt en Rode Heuvel.
  Op 31 augustus en op 10 september wordt de Scheldedreef volledig afgesloten worden wegens grote betonpompwerken en de plaatsing van een torenkraan op de werf.

 • 28.09 Uitgebreide zone 30 in Wetteren

  Meer verkeersveiligheid in het algemeen en extra aandacht voor fietsers, voetgangers en bewoners, dat is het doel van de invoering van de zone 30 in het volledige centrum van Wetteren. Lees verder en kom te weten waarom dit zo belangrijk is, en over welk gebied het precies gaat.

   

 • 24.09 Bosbeheerwerken gepland in de Kasteeldreef

  In de loop van dit najaar zal een grote kapping gebeuren in het bos tussen de Laerewegel en de Kasteeldreef. De Bosgroep Midden Oost-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos begeleiden deze weloverwogen ingreep.

 • 22.09 Snelwegparking voor vrachtwagens E40 afgesloten vanaf 13 september

  Vanaf 13 september, 20 uur 's avonds, gaat in Wetteren de snelwegparking voor vrachtwagens dicht langs de E40 richting kust. Dit geldt voor de vrachtwagenparking langs de E40 richting Gent / de kust (noordoostelijke zijde). Vrachtwagens mogen hier niet langer stilstaan of parkeren. Aanleiding is de toenemende agressie door mensensmokkel en transmigratie. De maatregel geldt gedurende drie maanden.

 • 04.08 Nieuw KB identificatie en registratie pluimvee en konijnen

  Op 4 juli 2018 is het koninklijk besluit (KB) verschenen dat de wetgeving over identificatie- en registratie (I&R) voor pluimvee en konijnen vastlegt. Ontdek welke wijzigingen dit KB meebrengt voor u als pluimvee- of konijnenhouder.

 • 01.07 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Registreer je dus snel bij Be-Alert.

 • 30.05 Oplichters aan de lijn? Zo kun je ze herkennen!

  U kreeg een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde of hoeveel het u kost? Dan is de kans groot dat u werd opgebeld door een oplichter.

 • 24.05 Diepenbroekstraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 9 mei

  Op woensdag 9 mei werd een proefopstelling ingevoerd in de Diepenbroekstraat. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door. Deze proefopstelling loopt tot het einde van het jaar en wordt continu geëvalueerd. Zo wordt de smalle straat een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers. Bovendien raakten de wortels van de prachtige eiken beschadigd door het verkeer.

 • 22.05 Lopende proefopstellingen: Stooktestraat en Diepenbroekstraat

  De Stooktestraat is niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer door middel van een proefopstelling. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.

  Ook in de Diepenbroekstraat werd een proefopstelling ingevoerd. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door.

 • 01.01 Jobs in Wetteren

  Zoek je werk in eigen streek? Kijk dan op jobsinwetteren.be!

 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.