Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 30.06 Online inschrijvingen Vrijetijdsdiensten

  Klik hier voor de online inschrijvingen van activiteiten van de sportdienst: watergewenning, sportkampen, waterspeeldorp, de twee taalkampen die in de sporthal plaatsvinden, Doedeliedoe,...

  Om in te schrijven voor speelplein en creatieve themakampen, klik op deze link

 • 03.04 3 april - 7 april: kruispunt K. Astridlaan - Vijverstraat afgesloten
  Vanaf maandag 3 april (paasvakantie) start de aannemer met fase 3 van de werken voor de heraanleg van het krusipunt K. Astridlaan - Vijverstraat. De rijbaan en het kruispunt worden hiervoor 5 dagen afgesloten. Het verkeer richting Overschelde rijdt via de Moerstraat en de Zuiderdijk naar de brug. Het verkeer richting Wetteren centrum rijdt om via de Prinses Jos. Charlottelaan en de Hendrik Consciencelaan naar de rotonde. Tijdens de tweede week van de paasvakantie wordt het kruispunt tijdelijk terug open gesteld. Alle info kan je terugvinden op de website van het agentschap Wegen en Verkeer.
 • 28.03 Vacature Technisch Beambte Groen

  Wetteren werft aan: een tijdelijk voltijds contactueel Technisch Beambte Groen (E1-E3). Solliciteer ten laatste op 4 april 2017!

   

  Hier vind je de algemene aanwervings- en toelatingsvoorwaarden. In de bijlage vind je meer details.

 • 23.03 Openbaar onderzoek kennisgeving/ontwerp-MER Sigmaproject Scheldemeander in Gent, Wetteren, Destelbergen, Melle
  De kennisgeving/ontwerp-MER in het kader van het Sigmaproject Scheldemeander in Gent, Wetteren, Destelbergen, Melle ligt ter inzage bij het team vergunningen, vanaf 24 maart 2017 tot en met 23 april 2017.
 • 19.03 Slechtvalken in actie!

  Zag jij de slechtvalk-eieren al? Dankzij de nieuwe webcam kan je alles perfect volgen op webcam.wetteren.be!

  Het eerste ei werd gelegd op 1 maart. Op 13 maart volgde het tweede, op 16 maart nummer drie en op 18 maart nummer vier. Zo'n groot ei maken vraag veel tijd en energie!

  Als alles goed gaat, zien we het eerste kuiken rond 17 april.

   

 • 18.03 Online reservaties van sport- en cultuurzalen

  Zin om te sporten en op zoek naar een indoor sportveld? Plan je een vergadering, een feest of een ander culturele activiteit en ben je op zoek naar een geschikte locatie? Ons gloednieuw zaalreservatiesysteem 'Facilitator' zet jou op de goede weg.

  Bekijk het filmpje voor cultuur of het filmpje voor sport en ga meteen aan de slag!

 • 18.03 1 april: Brevetzwemmen

  Zwemkriebels?
  Kom dan op zaterdag 1 april brevetzwemmen! Dat kan tussen 9.00 en 11.30 uur.
  En nee, het is GEEN aprilgrap! 
  Inschrijven is niet nodig. Je betaalt de gewone inkomprijs.

 • 17.03 Twee nieuwe bruggen voor E40 in Zwijnaarde en Merelbeke

  Op 20 maart starten ingrijpende werken op de E40 van Zwijnaarde tot Merelbeke. Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt twee nieuwe bruggen: één over de Tijarm in Zwijnaarde en één over de Oude Gaversesteenweg in Merelbeke. Er komen ook nieuwe geluidsschermen langs beide zijden van de E40 in Merelbeke. De werken starten op 8 april en zullen tot eind 2018 duren. Van 18 april tot juni zullen er maar twee rijstroken open zijn richting Brussel. In deze fase verwacht het agentschap grote hinder richting Brussel.

 • 17.03 Heraanleg kruispunt met de Koningin Astridlaan - Vijverstraat vanaf 6 maart

  Op 6 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met de totale heraanleg van het kruispunt met de Koningin Astridlaan (N407) en de Vijverstraat. De herinrichting zorgt voor een betere doorstroming en hogere verkeersveiligheid. De herinrichting duurt in totaal 2 maanden. Deze timing hangt af van het weer.

 • 17.03 Zwempret in de paasvakantie!

  Het wordt dolle zwempret in het overdekt zwembad tijdens het paasverlof! Elke zaterdagvoormiddag van de paasvakantie vinden er speciale activiteiten plaats waarvoor je vooraf niet hoeft in te schrijven: superbrevetzwemmen en kleuterspeelvoormiddag!

   

 • 15.03 sportdag 50+ Destelbergen

  De Burensportdienst Schelde – Durme, waartoe Wetteren behoort, organiseert op donderdag 4 mei een sportdag voor 50 + in Destelbergen .
  Er wordt een waaier van sporten aangeboden waaronder tal van nieuwe sporten zoals Nia, lachyoga, netbal, ballroom dansen, …
  Deze sportdag start om 9.00 uur en het einde is voorzien om 16.30
  De deelnameprijs voor deze dag bedraagt €8 voor een ganse dag en €4 voor een halve dag. Een lunchpakket of koude schotel zijn te verkrijgen aan democratische prijzen.
  De inschrijvingsfolder met het volledige programma is te verkrijgen op alle gemeentelijke diensten. Inschrijven kan aan de balie van de sporthal tot 20 april.

 • 15.03 vanaf 18/4: Leren joggen voor volwassenen

  Na de Paasvakantie start de Gemeentelijke Sportdienst van Wetteren met de succesvolle reeks "leren joggen" voor volwassenen.

  Tien weken lang, krijgen beginnende joggers de mogelijkheid om, onder deskundige begeleiding, op een verantwoorde manier hun conditie op te bouwen.
  Leren joggen in groep werkt motiverend. Indien je deze reeks 10 weken volhoudt ben je in staat, om op je eigen tempo, 5 km te joggen zonder te wandelen!

 • 15.03 8 en 15 april: Kleuterspeelvoormiddag in zwembad De Warande
  Op zaterdagen 8 en 15 april 2017 organiseert de sportdienst een kleuter-speel-en-spetter-voormiddag van 9 u tot 12 u. Die dag kunnen peuters en kleuters met hun (groot)ouders komen spetteren in het zwembad, dat speciaal voorbehouden is voor hen!
 • 14.03 Nieuwe groepsaankopen: muurisolatie, zonnepanelen/zonneboiler en elektrische fietsen

  De gemeente Wetteren organiseert, in samenwerking met energiehuis BEA, verschillende groepsaankopen om energiekosten te verminderen, het leven aangenamer te maken en het milieu te sparen: zonnepanelen en zonneboilers, spouw- of buitenmuurisolatie en elektrische fietsen! Schrijf je vanaf 24 februari vrijblijvend in!

 • 14.03 Vogelgriep: versoepeling preventieve maatregelen

  Omdat het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, worden de voorzorgsmaatregelen vanaf 11 maart VERLENGD. Tegelijk versoepelen de maatregelen voor activiteiten die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels.

 • 14.03 Vacature hulpverleningszone Zuid-Oost

  De hulpverleningszone Zuid-Oost (de vroegere brandweerkorpsen van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen) Preventieadviseur niv. 1/ verantwoordelijke technieken.

  Inschrijven kan tot 16 april.

  De vacature vind je hier.

  De infobundel vind je hier.

 • 05.03 Start heraanleg N9 - doortocht in Oordegem

  Op 27 februari 2017 zijn de werken langsheen de N9 in Oordegem gestart. De omleiding van deze werken verloopt via Wetteren (Smetledesteenweg - Zuidlaan - Massemsesteenweg).
  U kan alle info over deze werken vinden op de website van het agentschap Wegen en Verkeer.

 • 01.03 Vrijetijdsaanbod en Kinderopvang schoolvakanties 2017.

  Hier vind je alle info terug over DoedelieDoe, sportkampen, taalkampen, creatieve kampen, het speelplein Wesp, de opvangmogelijkheden in de Ibo’s, privé-initiatieven,… Kortom voor elk wat wils! De inschrijvingen (uitgez. voor de Ibo’s vanaf 20/04!) starten online vanaf woensdag 15 februari 9u!

  Om in te schrijven: klik hier!

 • 28.02 Volkstuin Olmenlaan van start!

  Het volkstuinproject in de Olmenlaan krijgt meer en meer vorm.
  Vincent Braeckman maakte een leuk ontwerp in de vorm van een vlinder. Alle perceeltjes zijn ofwel afgezoomd door haagjes van haagbeuk, bessenstruiken of een kastanje houten afsluiting. Bekijk hier zeker het ontwerp.

  Kandidaten voor een volkstuintje zijn nog steeds zeer welkom. Breng ons een bezoekje voor meer uitleg over dit project of stuur een email naar woonenleef@wetteren.be
  Dit project wordt gerealiseerd met de steun van Plattelandplus, dienst Landbouw van de provincie Oost-Vlaanderen.

 • 27.02 Wetteren, Wichelen en Laarne bestrijden samen rampen!

  De burgemeesters van Wetteren, Wichelen en Laarne hebben een samenwerkingsakkoord ondertekend voor noodplanning. Hierdoor kunnen we bij ernstige incidenten rekenen op steun vanuit deze buurgemeenten. De drie gemeenten werken al nauw samen op andere gebieden, en zijn ook verenigd in 1 politiezone.

 • 24.02 Openbaar onderzoek voorlopige vaststelling van het Natura 2000 - programma

  De natuur in topconditie houden in heel Europa, dat is het doel van Natura 2000. Daarom zal ook Vlaanderen tegen 2020 stap voor stap waardevolle planten en dieren, en hun leefgebieden, beschermen en waar nodig ontwikkelen en herstellen.

 • 23.02 Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (SILC)

  EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions) is een enquête naar inkomens en levensomstandigheden en een belangrijk instrument om zowel op Belgisch als op Europees niveau armoede en sociale uitsluiting in kaart te brengen. Ook in Wetteren zullen ze hiervoor enkele huishoudens bevragen.

 • 23.02 Studie over Sociaal-Culturele Verschuivingen in Vlaanderen

  De komende maanden organiseert de Studiedienst Vlaamse Regering een studie over sociaal-culturele verschuivingen in Vlaanderen. Hiervoor worden een aantal inwoners persoonlijk bevraagd door opgeleide interviewers. Wie gekozen is, krijgt tussen maart en juni een brief.

   

 • 20.02 Weesfietsenactie station Wetteren

  Op donderdag 12 januari werden een 90-tal weesfietsen aan het station van Wetteren opgehaald. Weesfietsen zijn fietsen die op openbaar terrein gestald staan en al langere tijd niet meer zijn gebruikt.  Deze fietsen worden nu tijdelijk bijgehouden in het gemeentelijk magazijn (Peperstraat).
  Denk je dat jouw fiets werd opgehaald? Neem dan een kijkje op de website www.gevondenfietsen.be. Als je kan aantonen dat jij eigenaar bent van de fiets, kan je een afspraak maken bij de technische dienst om de fiets op te halen.

 • 19.02 Unieke fotomatrix voor EID / Kids-ID / Reispas / Verblijfsdocument

  Vanaf 16 januari 2017 geldt er een unieke fotomatrix voor alle identiteits- en reisdocumenten voor Belgen en voor de verblijfsdocumenten voor niet-Belgen.

 • 18.02 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in februari aangekocht heeft.

 • 10.01 Afschaffing voorlopige identiteitskaarten

  Reis gepland? Opgelet! Vanaf 15 januari 2017 worden er geen gratis voorlopige identiteitskaarten meer afgeleverd.

 • 08.01 Vacature : Verzorgende en verpleegkundige

  Binnen het WZC Schelderust zijn wij steeds op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde

  verzorgenden & verpleegkundigen. Er zijn momenteel verschillende openstaande betrekkingen.

  Wij overleggen samen met jou welke vacature je het beste past.

 • 29.11 Lage-emissiezone (LEZ) in Antwerpen vanaf 1 februari 2017

  De stad Antwerpen voert vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ) in om de luchtkwaliteit te verbeteren. Voertuigen die veel roet en fijnstof uitstoten mogen vanaf dan deze zone niet meer in rijden.

 • 15.11 Kids-ID tijdig aanvragen

  De winter is in het land, zoveel is duidelijk. Gelukkig staan daarmee ook de wintervakanties voor de deur. Voor velen hét moment om op reis te vertrekken, naar de sneeuw of de zon.

 • 14.11 Hoe 'inname openbaar domein' aanvragen

  Je verhuist, wordt nieuwe inwoner, plant werken aan de voorgevel… Kortom er dienen tijdelijk obstakels, voertuigen of stellingen geplaatst te worden op het openbaar domein, dan heb je hiervoor een ‘inname openbaar domein’ nodig.

 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.