Naar inhoud

Nieuws

Ontdek Hera, de eerste elektrische deelauto in Wetteren !

Klimaat gezond

Vanaf vandaag staat er in Wetteren een elektrische deelauto van Partago. Tijdens de kantooruren gebruiken de collega‘s van Regionaal Landschap Schelde-Durme de wagen, na de kantooruren kunnen anderen ermee op pad. Kennismaken met het concept kan tijdens het lanceringsfeestje op 15 december van 14u tot 16u op parking Berg.

Tijdens de kantooruren zal het team van het Regionaal Landschap Schelde-Durme exclusief kunnen gebruik maken van de elektrische deelauto. Voor en na de kantooruren, tijdens het weekend en op feestdagen kunnen ook inwoners van Wetteren elektrisch op pad!

Wie wil gebruik maken van de elektrische auto’s, kan zich als lid van Partago registreren op www.partago.be. Zo word je coöperant of mede-eigenaar.

Als ondertekenaar van het burgemeestersconvenant streeft de gemeente Wetteren ernaar haar CO2-uitstoot met 40 % terug te dringen tegen 2030. En daar kan Hera zeker haar steentje toe bijdragen. Om het concept te ondersteunen, heeft Hera een vaste parkeerplaats. Die bevindt zich op de parking Berg, waar ook een oplaadpaal is voorzien. Bovendien kunnen chauffeurs van Hera gratis parkeren in het centrum van Wetteren! Het gaat hierbij om de blauwe en betalende zones, niet om de ondergrondse parking.


Infomoment op zaterdag 15 december

Is dat moeilijk, rijden met een elektrische wagen? Wat houdt zo’n lidmaatschap van Partago in? Hoeveel kost het om enkele keren per jaar elektrisch te rijden? Ontdek het antwoord op deze en andere vragen tijdens de kerstmarkt op zaterdag 15 december. Op haar vaste parkeerstek aan de parking aan de Korte Bergstraat krijgt Hera tussen 14 en 16 uur een verwelkomingsfeestje, inclusief infomoment, testritten en (alcoholvrije) drankjes plus hapjes. Deelnemen is gratis. Snelle beslissers zien bovendien hun rijtegoed verdubbeld. Welkom!

Meer info?
https://www.partago.be/wetteren.html 

Datum van het bericht: 15-11-2018