Naar inhoud

Nieuws

24/10: Over schilderen gesproken

Paul De Moor

Op woensdag 24 oktober om 20.00 uur komt Paul De Moor, een geboren Wetteraar, in de KUNSTacademie - Beeldende Kunsten, spreken over zijn passie voor kunst en over zijn nieuw boek 'Michaël Borremans - Schilderen over geheimen' (Ludion).  Deze gratis lezing wordt begeleid door Pieter Bracke, sinds 1 oktober vrijetijdscoördinator voor gemeente Wetteren en nadien volgt er ook nog een signeersessie.

Paul De Moor is een geboren Wetteraar en publiceerde verschillende boeken voor kinderen, jeugd en volwassenen. In de jaren negentig was hij presentator van enkele VRT-programma’s en af en toe schrijft hij ook allerhande publicaties als freelancer.
Aanvankelijk gaan zijn werken vooral over toerisme maar in 1995 publiceert hij zijn eerste jeugdboek. Voor de allerjongste lezers is er van zijn hand ook een boekenreeks met éénlettergrepige woorden zoals 'Rat is zoek' en 'De wei van koe'.
In 2002 verschijnt ‘De plek: op stap met 10 boeiende Vlamingen naar hun favoriete plek in België’ (Lannoo), met op de cover Roger Raveel nadrukkelijk aanwezig. Beeldende kunst, maar schilderkunst en tekenkunst in het bijzonder, worden vanaf nu een belangrijk thema in zijn oeuvre.
Zijn gekende jeugdboeken (of boeken voor volwassenen met een jeugdige blik) over hedendaagse Belgische kunstenaars zijn onder andere: Francis Alÿs, Raoul De Keyser, Roger Raveel, Luc Tuymans en Alex Michiels.
Twintig jaar lang baatte hij samen met zijn vrouw het befaamde café Het Posthotel op het Stationsplein van Wetteren uit.

Het boek kan ter plaatse worden gekocht voor 19,95 euro. Paul de Moor signeert.

Datum van het bericht: 27-09-2018