Naar inhoud

Nieuws

Collectieve stookolietanksanering: vraag je offerte aan!

tank

Woonplus organiseert een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, maar door een grote groep geïnteresseerden te verzamelen kan de kostprijs gedrukt worden.

Een stookolietank die je niet meer gebruikt, moet verplicht definitief buiten gebruik gesteld worden. Concreet betekent dit dat een erkende technicus de tank moet leegmaken en verwijderen. Zit de tank onder een verharding, dan wordt hij niet noodzakelijk verwijderd, maar opgevuld met zand of schuim. Waarom? Om bodemvervuiling te voorkomen! Resten van olie in een tank kunnen bij het doorroesten van de wand in de bodem en het grondwater terechtkomen. In dat geval kunnen saneringskosten zeer hoog oplopen.

 

Om de kosten van de tanksanering te drukken, organiseert de gemeente samen met de gemeenten Laarne en Wichelen en WoonPlus een collectieve tanksanering. Er werden bij verschillende firma's prijzen opgevraagd en de firma All-In Tank Service werd als voordeligste geselecteerd. De firma heeft op 10, 11 en 12 september zijn prijzen en werkwijze voorgesteld. De presentatie vind je hier.

Iedereen kan nog tot 31 oktober 2018 vrijblijvend een offerte aanvragen voor het buiten gebruik stellen van een particuliere mazouttank via het voorziene offerte-aanvraagformulier.

Datum van het bericht: 23-09-2018