Naar inhoud

Nieuws

Fietsers- en voetgangersbrug open op 1 september

skyline brug

De nieuwe fietsers- en voetgangersbrug over de Schelde gaat op 1 september open. 

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug vormt een verbinding tussen Overschelde en het centrum van Wetteren. Ze vertrekt met een zachte helling vanop Kapellendries, en komt toe op Rode Heuvel. Eind september wordt de oude ‘Passerelle’ afgebroken.

  • Hoe bereik je de nieuwe brug vanop de Markt? Volg het wegje net naast de kerk tot op Rode Heuvel.
  • Hoe bereik je de nieuwe brug van aan Scheldekaai? Links van het gemeentehuis zie je een fietsweg en een trap, die uitkomen tussen het gemeentehuis en Bpost. Er is ook een  lift in de Scheldekaai, links van de inrit van parking Scheldekaai. Deze lift kan je ook met de fiets nemen; de lift komt uit op Rode Heuvel, tussen de brug en het gemeentehuis.
  • Aan de overkant van de Schelde kan je rechts naar de Tragelweg richting Schellebelle met de trap, of links met de zachte helling van 170 meter naar Kapellendries. De helling eindigt vlakbij de oude brug, de ‘Passerelle’.

De Tragelweg en de kaaimuur zijn helemaal vernieuwd. Onder de helling liggen een aantal nieuwe parkeerplaatsen en twee kiss & ride zones. Eind september wordt de Passerelle afgebroken. Deze brug is te oud, en te laag voor de moderne  scheepvaart. Daarna krijgt het pleintje aan Kapellendries een volledig nieuw uitzicht, en komt er een definitieve aansluiting van het jaagpad naar de aanloophelling van de nieuwe brug. Begin 2019 moet dit alles klaar zijn.

Nog dit najaar gaat het gebouw naast de kerk tegen de vlakte. Hier komt een groen rustplekje, en ook een extra doorgang tussen de Markt en Rode Heuvel.

Let wel op! De Scheldedreef is het komende jaar enkele richting. Fietsers en wagens mogen niet van het kruispunt met de Wegvoeringsstraat/Molenstraat naar beneden rijden. Fietsers mogen wel van aan de fietsersingang van het Sint-Gertrudisinstituut naar beneden rijden richting de Scheldekaai en dijk.  

  • Aanbevolen route voor fietsers komende van de Wegvoeringstraat: via de Markt, neem het wegje rechts langs de kerk naar Rode Heuvel. Volg daar tussen het gemeentehuis en Bpost de helling naar beneden, tot op de Scheldekaai.

Datum van het bericht: 29-08-2018