Naar inhoud

Nieuws

Doe mee aan de Bebat-actie en win picknicktafels voor je gemeente

picknicktafel

We maken kans om stijlvolle picknicktafels uit gerecycleerd materiaal te winnen. Help je mee? Breng tussen 1 en 30 juni zoveel mogelijk gebruikte batterijen en accupacks binnen in een Bebat-inzamelpunt. Je vindt ze in de meeste supermarkten en in recyclagepark De Mozen. De gemeente die het grootst aantal kilo’s inzamelt wint.

Een set picknicktafels voor je gemeente in ruil voor gebruikte batterijen

De afgelopen 5 jaar daagde Bebat alle Belgische provincies beurtelings uit om zoveel mogelijk gebruikte batterijen per inwoner in te zamelen. Henegouwen en West-Vlaanderen waren de eerste provincies die in 2013 werden uitgedaagd door ons, gevolgd door Oost-Vlaanderen en Namen (2014), Antwerpen (2015) en Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant 2016. In 2017 mochten de provincies Luik en Limburg de actie afsluiten. Ook dit jaar organiseren we weer een leuke inzamelactie voor de provincies.  De inzet voor de deelnemende gemeenten is niet min: per provincie wordt er een set picknicktafels -gemaakt uitsluitend uit recycleerbare materialen- geschonken aan de winnaar.

Deelnemende gemeentes?

De inschrijvingen werden op 31 mei afgesloten. In totaal schreven 34 gemeentes uit de provincie Oost-Vlaanderen zich in voor de inzamelactie, in Namen zijn dat er 11. Wij zijn alvast benieuwd naar de resultaten van de inzameling!

Provincie Oost-Vlaanderen : Wortegem-Petegem, Zottegem, Lebbeke, Meile, Lede, Waarschoot, Horebeke, Aalst, Deinze, Kruibeke, Eeklo, Gavere, Assenede, Hamme, Wetteren, Maldegem, Zwalm, Wichelen, Lokeren, Zelzate, Kaprijke, Nazareth, Zele, Lochristi, Wachtebeke, Moerbeke-Waas, Haaltert, Zomergem, Erpe-Mere, Herzele, Brakel, Aalter, Kruishoutem, Oudenaarde.

Provincie Namen: Andenne, Assesse, Cerfontaine, Dinant, Fernelmont, Floreffe, Florennes, Gembloux, Gesves, Hastiere, Walcourt.

Datum van het bericht: 28-05-2018