Naar inhoud

Nieuws

2de groepssanering voor particuliere stookolietanks - Schrijf je vrijblijvend in!

foto mazouttank

De gemeente zal opnieuw een prijsvraag organiseren voor burgers met een stookolietank die niet meer gebruikt wordt, zodat deze tank tegen een voordelige prijs door een erkend deskundige buiten gebruik kan worden gesteld.

Een stookolietank die je niet meer gebruikt, moet verplicht definitief buiten gebruik gesteld worden. Concreet betekent dit dat een erkende technicus de tank moet leegmaken en verwijderen. Zit de tank onder een verharding, dan wordt hij niet noodzakelijk verwijderd, maar opgevuld met zand of schuim.

 

Waarom? Om bodemvervuiling te voorkomen! Resten van olie in een tank kunnen bij het doorroesten van de wand in de bodem en het grondwater terechtkomen. In dat geval kunnen saneringskosten zeer hoog oplopen. Deze kosten worden niet gedekt door de verzekering indien de wettelijk verplichte buitengebruikstelling niet is uitgevoerd door een erkend technicus. Dus beter voorkomen dan genezen! Het saneren van een mazoutvervuiling kost immers veel meer dan het reinigen, opvullen en/of verwijderen van een tank.

 

Om de kosten van de buitengebruikstelling te drukken, organiseert het intergemeentelijk samenwerkingsverband Woonplus samen met de gemeenten Laarne, Wetteren en Wichelen een collectieve tanksanering. Heb je een stookolietank die je niet meer gebruikt? Klik hier om je vóór 31 juli 2018 vrijblijvend in te schrijven.

Na het verzamelen van de interesses schrijven we een aantal firma’s aan. Het bedrijf met het beste prijsvoorstel en garanties wordt geselecteerd. Na het doorgeven van je interesse word je verder op de hoogte gehouden van het verdere verloop van de groepssanering (prijsvraag, definitieve inschrijving, …). Er worden verschillende infomomenten georganiseerd (september/oktober) waarop je zal worden uitgenodigd.

Pas na de infomomenten kan je een individuele prijsofferte opvragen, die door het geselecteerde bedrijf wordt opgemaakt na een bezoek ter plaatse. Na jouw goedkeuring van de offerte worden de werken effectief uitgevoerd en ontvang je een officieel attest van de sanering/verwijdering. Ook jouw gemeentebestuur ontvangt een duplicaat van dit attest.

Datum van het bericht: 04-07-2018