Naar inhoud

Nieuws

Vanaf 13/08: Scheldedreef éénrichtingsverkeer naar aanleiding van bouwproject

opgelet

Vanaf maandag 13 augustus wordt de Scheldedreef een jaar lang éénrichting, richting Wegvoeringstraat. Deze maatregel kadert in de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat. Fietsers richting Scheldekaai moeten een omleiding volgen via de Markt en Rode Heuvel.
Op 31 augustus en op 10 september wordt de Scheldedreef volledig afgesloten worden wegens grote betonpompwerken en de plaatsing van een torenkraan op de werf.

Op het hoekperceel worden 32 appartementen gebouwd. De werfkraan zal op het terrein zelf staan en geeft geen hinder voor het verkeer. De vrachtwagens voor de ruwbouw moeten op de rijbaan staan wegens geen plaats op privaat domein. Zij zullen over een lengte van 60 meter, de volledige lengte van het perceel, plaats innemen. De duur van de ruwbouwwerken en de daaruit volgende verkeersmaatregelen worden geschat op één jaar. Om de veiligheid te garanderen komt er een parkeerverbod langs de overzijde van de werfzone en eenrichtingsverkeer in de volledige Scheldedreef. Inrijden kan dan via de Scheldekaai, uitrijden via de Wegvoeringstraat. Deze richting wordt gekozen omdat de Scheldedreef een belangrijke uitvalsweg is voor de brandweer.
Fietsers mogen enkel in het laagste deel (ter hoogte van de school Sint-Gertrudis) in twee richtingen rijden. Voor de veiligheid van de fietsers wordt vanaf de Wegvoeringstraat een fietsomleiding voorzien via de Markt, Rode Heuvel en Scheldekaai (zie plan).

Datum van het bericht: 29-09-2018