Naar inhoud

Nieuws

Voetgangersgebied Rode Heuvel: geen toegang voor voertuigen en bromfietsen (A, B)

parking

Het plein Rode Heuvel, waar onder meer het nieuwe gemeentehuis en het B-Post-kantoor gevestigd zijn, is een autovrije zone, waar er volop ruimte is voor voetgangers en fietsers. Verkeersborden geven het plein het wettelijke statuut van voetgangersgebied. Enkel voertuigen met doorgangskaart, bedoeld voor leveringen, hebben toegang tot het voetgangersgebied. Fietsers en speed pedelecs hebben toegang, bromfietsen (klasse A en B) zijn niet toegelaten.

Voertuigen hebben er geen toegang (behalve leveringen door B-Post, verhuisfirma’s, prioritaire voertuigen, …), en parkeren is er verboden.

Bezoekers kunnen gebruik maken van de nieuwe parking Scheldekaai, waar je de eerste twee uur gratis kan parkeren. Vervolgens kan je de lift of de trap nemen naar het plein. Je kan ook parkeren op de Markt en te voet naar het postkantoor gaan. Parkeren op het plein Rode Heuvel is niet toegestaan.

Fietsers en speed pedelecs hebben toegang, maar moeten stapvoets rijden. Ze moeten de doorgang vrij laten voor de voetgangers en zo nodig stoppen. Ze mogen de voetgangers niet in gevaar brengen en niet hinderen, en indien nodig van hun fiets afstappen.
Bromfietsen klasse A en B hebben geen toegang tot de voetgangerszone.


Datum van het bericht: 12-10-2018