Naar inhoud

Nieuws

Ligt jouw perceel in jachtgebied?

bambie

Heel wat tuinen of andere eigendommen liggen in jachtgebied, zonder dat de eigenaars daar zelf van op de hoogte zijn. Via www.geopunt.be kan je dit nakijken.

Wie wil jagen in Vlaanderen, moet een plan van zijn jachtterrein neerleggen bij de arrondissementscommissaris: het jachtplan. In dat plan staat aangegeven welke percelen mogen bejaagd worden en welke niet.

Indien je wil nagaan of jouw eigendom is opgenomen in een jachtplan of wijzigingen wil laten aanbrengen kan je de jachtplannen online raadplegen op www.geopunt.be , de website met geografische informatie van de Vlaamse Overheid (kies: natuur en milieu – jacht). De groene percelen zijn in een jachtplan opgenomen. De kaart geeft de jachtplannen weer zoals ze werden goedgekeurd voor het jachtseizoen 2016-2017 (geldig van 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2017) en zal op regelmatige basis worden geactualiseerd.

 

Lees meer over jachtplannen raadplegen en aanpassen op de webpagina van de Vlaamse Overheid:

www.vlaanderen.be/nl/natuur-en-milieu/natuurbeheer/een-jachtplan-aanpassen. Je vindt er ook het formulier ‘aanvraag tot wijziging van het jachtplan’ terug.

Datum van het bericht: 05-11-2017