Naar inhoud

Nieuws

23/4: Erfgoeddag

Erfgoeddag

Erfgoeddag in Wetteren wordt dit jaar wel heel bijzonder! Want binnen het algemene thema ‘zorg’ is een heel programma uitgewerkt rond gebuurtedekenijen en buurtcomités, die ‘zorgen’ voor hun bewoners. De jarenlange traditie van hun vrijwillige inzet, hun tradities, hun reuzen, het komt allemaal aan bod.

Erfgoeddag is een jaarlijks cultureel evenement op de eerste zondag na de Paasvakantie, dit jaar op zondag 23 april 2017. In Wetteren starten we de dag om 10u met een academische zitting in het gemeentehuis. Daar wordt opperdekenin Margriet Mattens-Van Damme gehuldigd, als symbool voor allen die zich inzetten voor buurtbewoners. Marc Van Durme (oud-voorzitter THOG Massemen) en Herman Wouters zijn de andere sprekers.

Van 13 tot 18 uur kan je alle deelnemende wijken bezoeken. Dat kan individueel, via de uitgestippelde fietstocht, met een kaart die je in elke buurt vindt, of met de bus, die elk uur in elke locatie stopt. Om 13u start ook een begeleide fietstocht op het zeshoekplein (Bookmolenstraat). In groep fiets je langs alle buurten, je ben terug op het plein om 18u. Er is een beperkt aanbod van huurfietsen. Deelnemende wijken zijn de Koninklijke Gebuurtedekenijen van Kerkstraat-Zeshoek, Fl. Leirensstraat, Stationsstraat en Zandstraat, en de Gebuurtecomités van de Populierenlaan, Overschelde en Thog Massemen, Heemkundige Kring Wetteren en Kerkraad Massemen. De Heemkundige Kring, Jan Broeckaert, gehuisvest in het gemeentehuis op de Markt, is de hele dag geopend. In de kerk van Massemen krijg je uitleg over de zorg voor het religieus erfgoed. Per locatie kan je wedstrijdvragen oplossen en zo maak je kans op mooie prijzen in verschillende categorieën.

Alles is gratis. Centraal infopunt op 23/4: Museum Gemeentehuis Kerkstraat Wetteren

Datum van het bericht: 20-04-2017