Naar inhoud

Nieuws

Slechtvalken op de kerktoren!

kuiken

Op 19 april kropen drie van de vier slechtvalkjes uit hun ei! Op 20 april volgde dan nummer vier. Ze groeien als kool, en we verwachten dat ze begin juni zullen uitvliegen, onder het waakzame oog van hun ouders. De jongen werden intussen geringd, gemeten en gewogen. Eentje doet het wat minder goed dan de andere.
Op zaterdag 10 juni van 14 uur tot 17 uur organiseert Natuurpunt Scheldeland een slechtvalkenspotting op de Markt van Wetteren. Ondertussen kan je het slechtvalkengezin nog steeds bewonderen via de webcam http://webcam.wetteren.be .

Je kan op 10 juni door telescopen de valken bekijken en enkele vogelkenners geven je graag een woordje uitleg!

Het eerste ei werd gelegd op 1 maart. Op 13 maart volgde het tweede, op 16 maart nummer drie en op 18 maart nummer vier. Zo'n groot ei maken vraag veel tijd en energie!Wist je dat... de ouders starten met broeden vanaf het 3de ei? Ze doen dat non-stop gedurende 32 dagen. Daarbij lossen ze mekaar af, maar toch komt de zwaarste last op de schouders ... ahum... vleugels van moeder.

Wist je dat... als ze al vanaf ei 1 zouden beginnen broeden, dat kuiken 1 een week vroeger zou uitkomen kuiken 4. Het zou zijn broertje/zusje wel als lekker hapje kunnen beschouwen! Door pas te starten met broeden vanaf ei 3 zullen alle kuikens ongeveer rond dezelfde tijd uitkomen en is er geen risico.

 

Meer details lees je hier.

 

Datum van het bericht: 04-05-2017