Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 16.07 24-26/07: Gentsesteenweg afgesloten tussen Beekstraat en Felix Beernaertsplein
  Om een verzakking in het wegdek te herstellen, wordt de Gentsesteenweg op dinsdag 24 juli, woensdag 25 juli en donderdag 26 juli afgesloten voor het verkeer, en dit tussen het kruispunt met de Beekstraat en het Felix Beernaertsplein (zie plan).
  Het verkeer richting Wetteren-centrum wordt omgeleid via de Noordlaan en Neerstraat, vrachtverkeer wordt omgeleid via Kwatrecht.
  In het afgesloten deel van de Gentsesteenweg wordt verkeer tijdelijk in twee richtingen toegelaten. Hiervoor geldt een parkeerverbod langs de kant van de woningen. In- en uitrijden kan via het Felix Beernaertsplein.
  De bewoners worden nog persoonlijk op de hoogte gebracht door de aannemer.
 • 01.07 Vanaf 7/08: Scheldedreef: éénrichtingsverkeer naar aanleiding van bouwproject
  Vanaf dinsdag 7 augustus wordt de Scheldedreef een jaar lang éénrichting, richting Wegvoeringstraat. Deze maatregel kadert in de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat.
  Op woensdag 29 augustus zal de Scheldedreef gedurende één dag volledig worden afgesloten voor betonwerken.
 • 24.05 Diepenbroekstraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 9 mei

  Op woensdag 9 mei werd een proefopstelling ingevoerd in de Diepenbroekstraat. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door. Deze proefopstelling loopt tot het einde van het jaar en wordt continu geëvalueerd. Zo wordt de smalle straat een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers. Bovendien raakten de wortels van de prachtige eiken beschadigd door het verkeer.

 • 22.05 Stooktestraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 19 februari
  De Stooktestraat is niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer door middel van een proefopstelling. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.
  Op vandaag staan de schoolbussen van het Scheppersinstituut te wachten op de Cooppallaan. Dit leidt tot verkeershinder en is niet veilig. De school is gestart met de aanleg van een busparking aan de achterzijde van hun perceel. Leerlingen zullen in de toekomst (begin 2019) door de schoolbus afgezet en opgehaald worden langs de Stooktestraat.
  Om een vlotte en veilige doorgang voor de schoolbussen te verzekeren, wordt daarom vanaf de krokusvakantie 2018 een proefopstelling ingevoerd waarbij doorgaand verkeer in de Stooktestraat onmogelijk wordt. Fiets- en bromfietsen kunnen wel nog door.
 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.