Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 15.02 Cooppallaan: werken Elia lopen vertraging op

  Netbeheerder Elia voert momenteel werken uit aan het hoogspanningsnet in de Cooppallaan. Initieel waren deze werken gepland voor een duur van 5 werkdagen. Door onvoorziene omstandigheden, eerst met de opbouw van het wegdek en later door de weersomstandigheden, hebben deze werken echter heel wat vertraging opgelopen. Het eenrichtingsverkeer in de Cooppallaan blijft hierdoor zeker van kracht tot maandag 26 februari, maar de richting wordt omgedraaid (inrijden vanaf rotonde). Op maandag 19 februari start er ook een proefopstelling in de Stooktestraat waarbij doorgaand verkeer in de Stooktestraat onmogelijk wordt gemaakt. Omdat de werken in de Cooppallaan langer duren dan voorzien, en in combinatie met de proefopstelling in de Stooktestraat, zal de Peperstraat – Peperstraatje tijdelijk terug opengesteld worden voor verkeer, en dit in één richting. Verkeer komende van de Scheldebrug of Kapellendries zal de Cooppallaan kunnen inrijden. Uitrijden gebeurt via de Peperstraat. Deze situatie zal van kracht zijn van maandag 19 februari tot en met maandag 26 februari (onder voorbehoud van de weersomstandigheden).

 • 08.02 Verkeerscirculatie Bloemluststraat
  Na enkele maanden proefopstelling, werd op de gemeenteraad van 25 januari 2018 de definitieve verkeerscirculatie voor de omgeving van de Bloemluststraat goedgekeurd.
  Hierbij wordt eenrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers) ingesteld in het deel van de Bloemluststraat tussen de Zuidlaan en de Molenakkerweg. In het deel van de Bloemluststraat tussen de Molenakkerweg en het Molenhoekje is verkeer in beide richtingen mogelijk. En de rijrichting in het Molenhoekje wordt terug ingesteld zodat inrijden mogelijk is via de Zuidlaan.
 • 08.02 Nieuwe parkeerfolder
  Bekijk de nieuwe parkeerfolder hier !
  De folder zal binnenkort ook beschikbaar zijn op het gemeentehuis.
 • 30.01 Stooktestraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 19 februari
  Vanaf maandag 19 februari zal de Stooktestraat niet meer toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. Deze proefopstelling duurt tot aan de zomervakantie. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.
  Op vandaag staan de schoolbussen van het Scheppersinstituut te wachten op de Cooppallaan. Dit leidt tot verkeershinder en is niet veilig. Na de krokusvakantie start de school met de aanleg van een busparking aan de achterzijde van hun perceel. Leerlingen zullen in de toekomst door de schoolbus afgezet en opgehaald worden langs de Stooktestraat.
  Om een vlotte en veilige doorgang voor de schoolbussen te verzekeren, wordt daarom tussen de krokusvakantie en de zomervakantie een proefopstelling ingevoerd waarbij doorgaand verkeer in de Stooktestraat onmogelijk wordt. Fiets- en bromfietsen kunnen wel nog door.
 • 29.01 Rode Heuvel is een autovrije zone

  Het plein Rode Heuvel, waar het B-Post-kantoor gevestigd is en binnenkort ook het nieuwe gemeentehuis, is een autovrije zone, waar er volop ruimte is voor voetgangers en fietsers. Binnenkort worden de verkeersborden geplaatst die het plein het wettelijke statuut van voetgangersgebied geven. 

 • 28.01 Nieuwe ‘Parking Scheldekaai’: twee uur gratis parkeren

  Aan de Scheldekaai ligt een gloednieuwe parking met 142 publieke plaatsen. De poorten staan open van 7u tot 23u. Inrijden kan je enkel tijdens deze uren, uitrijden kan altijd.
  De parking is betalend tussen 9u en 18u, net zoals het bovengronds parkeren. De eerste twee uur blijven echter steeds gratis. Je kan betalen door een ticketje te nemen of door een dag- of nachtabonnement te kopen.
  Vanuit de parking kan je met de trap of de lift naar Rode Heuvel, naar de Marktdreef of naar de Scheldekaai. Minder goed te been? Neem dan de lift naar Rode Heuvel, dan moet je geen trappen meer nemen tot aan het Gemeentehuis of zelfs tot aan de Markt!

 • 13.01 13/01: Start weesfietsenactie station Wetteren
  Momenteel is er een nieuwe ‘weesfietsenactie’ aan het station van Wetteren. Alle fietsen in de fietsenstallingen worden dan gelabeld. Weesfietsen zijn fietsen die op openbaar terrein gestald staan en al langere tijd niet meer zijn gebruikt. Op donderdag 22 februari worden de fietsen die blijven staan zijn met label opgehaald. Deze ‘weesfietsen’ worden tijdelijk bijgehouden in het gemeentelijk magazijn (Peperstraat). Werd je fiets meegenomen tijdens de weesfietsenactie? Dan kan je deze ophalen in het gemeentelijk magazijn. Na enkele maanden worden de weesfietsen verkocht door de jeugddienst. Het verwijderen van weesfietsen zorgt voor een nettere stationsomgeving en meer ruimte voor andere fietsen.
 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.