Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 23.01 Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we voor bijna alles op afspraak. Klik hier om te zien waarvoor geen afspraak nodig is.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (Vind je niet wat je zoekt? Kijk dan in de lijst zonder afspraak, of neem telefonisch contact op)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1 (maandag en donderdag: 9 - 13 uur, woensdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur,  dinsdag: 9 - 13 uur en 15 - 20 uur, vrijdag: 9 - 12 uur)

  - via 09 369 00 50 (telefonisch kan je ons bereiken tijdens de deze uren: maandag, woensdag en donderdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur, dinsdag: 9 - 13 uur en 14 - 18 uur en vrijdag: 9 - 12 uur)

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis. Als er benodigdheden vermeld werden bij het maken van je afspraak, breng deze dan zeker mee. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak dan online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!

 • 17.10 Conclusie na congres treinramp Wetteren

  Gouverneur Jan Briers en burgemeester Alain Pardaen organiseerden op vrijdag 4 mei 2018 het congres ‘Treinramp in Wetteren. Waar staan we, vijf jaar later?’. Het congres, bedoeld voor professionals binnen de noodplanning, blikte 5 jaar later – dag op dag - terug op de ramp. Experten van de vijf disciplines (brandweer, medische, politie, logistiek en civiele veiligheid en informatie aan de bevolking) gingen met elkaar in debat.

  Meer info vind je ook via deze link http://gouverneurbriers.be/

 • 16.10 Dag van de Trage Wegen gaat ook digitaal op 21/10

  De kleine verbindingswegjes vormen een prachtig wandelnetwerk door onze gemeente. Zondag 21 oktober is het ideale moment om op stap te gaan én de splinternieuwe Digitale Trage Wegenkaart van Wetteren te ontdekken.

 • 16.10 ‘Welzijn’ op afspraak in Rode Heuvel

  In het nieuwe gemeentehuis hebben medewerkers van het Sociaal Huis elke voormiddag spreekuur. Je kan er terecht voor diverse welzijnsvragen (o.a. leefloon, financiële problemen, tegemoetkomingen, Uitpas met kansentarief).

  Vanaf oktober wordt hiervoor op afspraak gewerkt. In de overgangsperiode (tot eind 2018) wordt er met en zonder afspraak gewerkt; vanaf januari 2019 enkel nog op afspraak.

  Hulp nodig bij het maken van een afspraak? Neem contact op via 09 365 73 73 (en niet 09 369 73 73 zoals in de nieuwsbrief vermeld is).

 • 11.10 Herinrichting ruimte naast de kerk

  Vanaf 15 oktober worden de gebouwen links van de Sint-Gertrudiskerk gesloopt. In de plaats komt er een extra verbinding tussen de nieuwe fiets- en voetgangersbrug en het centrum van Wetteren. Bovendien krijg je vanop de Markt ook een mooie doorkijk naar Rode Heuvel, de fonteintjes en de brug. Deze nieuwe zone zal nadien ingericht worden als parkje in het centrum.

 • 24.09 Bosbeheerwerken gepland in de Kasteeldreef

  In de loop van dit najaar zal een grote kapping gebeuren in het bos tussen de Laerewegel en de Kasteeldreef. De Bosgroep Midden Oost-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos begeleiden deze weloverwogen ingreep.

 • 01.07 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Registreer je dus snel bij Be-Alert.

 • 30.05 Oplichters aan de lijn? Zo kun je ze herkennen!

  U kreeg een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde of hoeveel het u kost? Dan is de kans groot dat u werd opgebeld door een oplichter.