Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 23.01 Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we voor bijna alles op afspraak. Klik hier om te zien waarvoor geen afspraak nodig is.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (Vind je niet wat je zoekt? Kijk dan in de lijst zonder afspraak, of neem telefonisch contact op)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1 (maandag en donderdag: 9 - 13 uur, woensdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur,  dinsdag: 9 - 13 uur en 14 - 19 uur, vrijdag: 9 - 12 uur)

  - via 09 369 00 50 (telefonisch kan je ons bereiken tijdens de openingsuren, en ook op maandag en donderdagnamiddag van 14 tot 16 u, en op dinsdagnamiddag van 14 tot 18u)

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis. Als er benodigdheden vermeld werden bij het maken van je afspraak, breng deze dan zeker mee. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak dan online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!

 • 17.08 17/8: Wijziging maatregelen watergebruik bij aanhoudende droogte

  Omdat het de laatste tijd frisser is en meer geregend heeft, is het sproeiverbod opgeheven. Er mag dus terug gesproeid worden. Wel blijf je best nog spaarzaam met water, de watervoorraden zijn nog niet genoeg aangevuld.
  Het blijft verboden om water te gebruiken uit onbevaarbare waterlopen, behalve voor de openbare drinkwatervoorziening en voor het eigen vee dat nog buiten staat.

 • 14.08 Hulpverleningszone Zuid-Oost

  Gebruik nooit de noodnummers voor niet-levensbedreigende situaties en niet-dringende interventies (zoals wespennest, wateroverlast, stormschade).

  Voor deze interventies neem je contact op met de hulpverleningszone Zuid-Oost via de website https://zuid-oost.hulpverleningszone.be en ‘contact’.

 • 14.08 Fietsers- en voetgangersbrug vermoedelijk open in september

  De nieuwe fietsers- en voetgangersbrug over de Schelde is bijna klaar, en gaat wellicht in september open. Een klein deel van de brugleuning moet nog afgewerkt worden, voordat de brug veilig kan gebruikt worden. Door de levertermijn van deze leuningstijlen kan de brug pas ten vroegste begin september in gebruik genomen worden.

 • 14.08 Vacature Verantwoordelijke Adembescherming M/V/X

  De hulpverleningszone Zuid-Oost (de vroegere brandweerkorpsen van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen) werft een Verantwoordelijke Adembescherming M/V/X aan.

  Meer informatie en de volledige jobomschrijving vind je via deze link.

 • 13.08 Opvolging dossiers: schade landbouw door droogte

  De Gemeentelijke Commissie tot vaststelling van schade aan teelten gaat nu over tot de volgende stap voor de opmaak van processen-verbaal. Landbouwers die een aangifte indienden worden gecontacteerd voor een bezoek.

 • 10.08 Zomerse openingsdagen

  Tijdens de zomermaanden hebben deze gemeentediensten aangepaste zomerse openingsdagen. Tijdens juli en augustus is het gemeentehuis op dinsdag open tot 19 uur en niet tot 20 uur. 

 • 01.08 Inschrijving paardenprijskamp Jaarmarkt 4 september 2018

  Wens je mee te doen met de paardenprijskamp op Jaarmarkt van 4 september 2018?

  Alle info daarover vind je hier.

 • 31.07 Statbel & Eurostat doen enquête naar arbeidskrachten

  Vanaf 6 augustus zullen er in Wetteren via een steekproef bij verschillende gezinnen interviewers langskomen.  Studies, werk- of pensioensituatie van de gezinsleden zal ondervraagd worden. Met de resultaten kunnen internationaal vergelijkbare arbeidsmarktstatistieken gemaakt worden.

 • 31.07 Maatregelen tegen ziekte van Newcastle bij pluimvee

  Tijdens augustus blijven in gans België de maatregelen gelden, zoals opgelegd door het Voedselagentschap, om de verspreiding van de ziekte van Newcastle tegen te gaan.

 • 27.07 Brandpreventie wegens aanhoudende droogte en hitte

  Op basis van het advies van de droogtecommissie en de experten in het provinciaal crisisoverleg van 25 juli, is er beslist om de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot het gebruik van water aan te passen. Omwille van het brandgevaar is er een tweede besluit opgesteld.

   

 • 01.07 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Registreer je dus snel bij Be-Alert.

 • 14.06 Help je oren niet naar de tuut!

  Het is weer zomer, festivalseizoen, een tijd om te genieten. Maar wat als je nooit meer echt voluit kan genieten door een voortdurende luide pieptoon in je oren? Wat als je op een terrasje met vrienden niet meer kan onderscheiden wat elk zegt omdat je oren te veel schade hebben opgelopen? Wat als je niet meer kan slapen door een constante fluittoon in je oren?

 • 30.05 Oplichters aan de lijn? Zo kun je ze herkennen!

  U kreeg een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde of hoeveel het u kost? Dan is de kans groot dat u werd opgebeld door een oplichter.

 • 29.05 Op vakantie? Vraag gratis afwezigheidstoezicht aan

  In het politiehuis, in de lokale wijkposten of via de website www.policeonweb.belgium.be kan je gratis afwezigheidstoezicht aanvragen. Het is voortaan ook mogelijk om via ‘depolitieapp’ op je smartphone een afwezigheidstoezicht aan te vragen.

 • 16.05 Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (SILC)

  EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions) is een enquête naar inkomens en levensomstandigheden en een belangrijk instrument om zowel op Belgisch als op Europees niveau armoede en sociale uitsluiting in kaart te brengen. Ook in Wetteren zullen ze hiervoor enkele huishoudens bevragen.