Naar inhoud

Logo van de gemeente

Logo van de gemeente

Voor de creatie van het nieuwe logo deden we beroep op Wilfried Keppens. Deze Wetteraar leidt Keppens Kreaties (Gent) en mocht al logo's ontwerpen voor De Lijn, Bacob Bank, de Belgische Sierteelt en het Belgisch voorzitterschap van de Europese gemeenschap.
Een stuurgroep stond Wilfried Keppens bij in zijn zoektocht naar een geschikt logo. In een schriftelijke enquête werd bij verenigingen en instellingen gepeild naar wat voor Wetteren kenmerkend is. Het resultaat - zie onderaan linkerkolom - mag gezien worden. Een logo waarin klaar en duidelijk onze naam - gemeente Wetteren - staat. In een hedendaagse, sobere en duidelijke letter.

We zijn van Wetteren. En iedereen weet dat Wetteren een plantengemeente is. Vandaar het kleurgebruik: groen en (goud)geel. Dat zijn meteen de basiskleuren van onze gemeentelijke vlag. Het groen en het goudgeel verzinnebeelden onze hoop, ons vertrouwen op een zonnige toekomst.
Wetteren ligt aan de Schelde. Overschelde en Ten Ede worden met het centrum verbonden door de brug. En al is Wetteren maar een gemeente, we hebben wel een stadhuis! Schelde, brug en stadhuis zijn de zichtbare elementen die in de letter W zijn samengebracht.