Naar inhoud
Gemeente Wetteren
  •   
  • Sitemap
  • Home
  • Terug
  • Print
  • Home
  • TOERISME & EVENEMENTEN - WEGVANWETTEREN.BE

TOERISME & EVENEMENTEN - WEGVANWETTEREN.BE

Nederlands Français Engish Deutsch
Beleef het mysterie van de Rechtvaardige Rechters Beleef de wondere wereld van de sierteelt Fietsen en wandelen in Wetteren
Beleef Wetteren in groep Geniet van gastronomie Bloementapijt 2017
Monumenten Folklore en musea Verblijven in Wetteren
Sport en recreatie Uit in Wetteren Activiteit organiseren?

 

 

Wie toerisme zegt in Wetteren denkt in de eerste plaats aan wandelen en fietsen. Wetteren is immers een groene plantengemeente met mooie stukjes ongerepte natuur. Het provinciaal domein Den Blakken getuigt daarvan.
De actieve dagrecreant vindt ongetwijfeld de weg naar het recreatiecentrum De Warande en ook de cultuurtoerist komt aan zijn trekken. Er zijn verschillende monumenten die een bezoekje waard zijn, en in cultuurcentrum Nova kan je een voorstelling of een tentoonstelling meepikken.

Folders en brochures over wandelingen en fietsroutes zijn te verkrijgen in de bibliotheek, bij de toeristische dienst en in het gemeentehuis.

Wetteren heeft ook een sterke historische band met de diefstal van de Rechtvaardige Rechters, vooral door de figuur van Arsène Goedertier. De Rechtvaardige Rechters vormen de rode draad door tal van activiteiten en projecten, zowel cultuurhistorisch als gastronomisch. Zowel individuen als groepen kunnen zich laten onderdompelen in de sfeer van de Rechtvaardige Rechters. Voor groepen werd een interessante themawandeling ontwikkeld, met in de hoofdrol Arsène Goedertier. De groep kan nagenieten bij een fris Lam Godsbiertje en lekkere Wetterse vlaaien, Goedgekeurd door de Rechtvaardige Rechters.

Wetteren laat het spetteren met heel wat fantastische evenementen zoals de kerstmarkt, nieuwjaarsreceptie, paasmaandagwandeling, Tot Zondag Natuurlijk, Wetteren Feest! en nog veel meer. Alle toekomstige activiteiten staan vermeld op Uit in Wetteren. De dienst toerisme & evenementen ondersteunt eveneens evenementen. Alle info hierover vind je in het onderdeel Coördinatie evenementen.

De toeristische dienst zorgt ook voor een uitgebreid aanbod aan dagtrips in Wetteren. Beleef Wetteren in groep en maak er een onvergetelijke dag van met vrienden en familie.