Naar inhoud

BEELDENDE KUNSTEN

Iedereen vanaf 6 jaar is welkom bij ons voor een opleiding in de beeldend kunsten.

Van 6 tot 11 jaar: Tekenen, schilderen, boetseren, knutselen, collage en animatie; reusachtige groot en soms piepklein; alleen en soms in groep; in zwart-wit of kleur ... Dit alles en nog veel meer komt aan bod en wordt op een speelse wijze gestimuleerd en tot artistieke ontplooiing gebracht met bijzondere aandacht voor accuraatheid, tekenvaardigheid, gevoel voor kleur, creativiteit en het stimuleren van de motoriek via diverse technieken en materialen.

Van 12 tot 17 jaar: Creatieve ontplooiing is hier prioriteit en wordt inhoudelijk en vormelijk behandeld via een gevarieerd en intensief lessenpakket. De vakken waarnemingstekenen, kleur- en vormstudie zijn een degelijke aanvulling op het dagonderwijs. En tijdens de projectlessen animatie/digitale technieken worden de jongeren wegwijs gemaakt in de kunst van de animatiefilm.

Vanaf 16 jaar (5e middelbaar) heb je de keuze tussen 'Beeldende vorming' en Kunstexploratie. Jongeren die in het laatste middelbaar zitten kunnen als voorbereiding op het hoger kunstonderwijs de cursussen van de hogere graad volgen.

Vanaf 18 jaar kan je kiezen uit: fotokunst, keramiek, kunstexploratie, schilderkunst, tekenkunst en videokunst.

De academie ligt in het hartje van Wetteren op een site samen met de afdeling Muziek en Woord. Op minder dan tweehonderd meter van de Markt en nog geen vierhonderd meter van het station met een vlotte spoor- en lijnverbinding. Aan de academie zijn 54 parkeerplaatsen.

Open van 1 september tot 30 juni (niet tijdens de schoolvakanties).

Meer informatie vind je op de site van afdeling Beeldende Kunsten: www.academiewetteren.be.