Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 16.11 Verhuis Wetterse gemeentediensten: Bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!

  In februari 2018 vertrekken de Wetterse gemeentediensten uit het verouderde en te kleine gemeentehuis op de hoek van de Markt en de Kerkstraat. Vanaf 5 februari kan je terecht in het Gemeentehuis, een nieuw gebouw op Rode Heuvel, tussen kerk en Schelde. Dit is echter meer dan ?zomaar? een verhuis! De verhuis gaat immers gepaard met een heel nieuw soort dienstverlening. Het doel is: tevreden inwoners én tevreden medewerkers, want bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!

 • 15.11 Nieuwe ‘Parking Scheldekaai’

  Aan de Scheldekaai ligt een gloednieuwe parking met 142 publieke plaatsen. Tot het einde van 2017 is deze parking nog gratis toegankelijk voor iedereen. De poorten staan open van 7u tot 23u. Inrijden kan je enkel tijdens deze uren, uitrijden kan altijd. Vanaf 2 januari 2018 wordt de parking betalend tussen 9u en 18u, net zoals het bovengronds parkeren. De eerste twee uur blijven echter steeds gratis. Je kan betalen door een ticketje te nemen of door een dag- of nachtabonnement te kopen.
  Vanuit de parking kan je met de trap of de lift naar Rode Heuvel, naar de Marktdreef of naar de Scheldekaai. Minder goed te been? Neem dan de lift naar Rode Heuvel, dan moet je geen trappen meer nemen tot aan het Gemeentehuis of zelfs tot aan de Markt!

 • 14.11 UiTPAS Dender

  Ontdek nu ook in onze regio de voordelen van UiTPAS.
  UiTPAS is een spaarkaart voor vrije tijd. Iedereen kan de UiTPAS gebruiken voor cultuur, sport en ontspanning: film, toneel, dans, sportclub, cursussen ... Bij elke activiteit spaar je punten. Die punten kan je ruilen voor gratis tickets, kortingen of andere cadeaus.

 • 14.11 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in oktober aangekocht heeft.

 • 13.11 Data kerstmarkt bekend

  Ho Ho Ho .. we kunnen beginnen aftellen! Op zaterdag 16 en zondag 17 december is het Kerstmarkt op de Markt in Wetteren.

 • 12.11 De Sintpostbus

  Alle brave kinderen uit Wetteren kunnen de Sint een brief of een tekening sturen. De speciale Sintpostbus staat tot vrijdag 5 december aan de pui op de Markt.

 • 12.11 Hoera! Erfgoedcel Land van Dendermonde is 5 jaar!

  Vijf jaar inzet van vele erfgoedvrijwilligers en –professionals wil de erfgoedcel niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Daarom organiseert ze op 1 december een verjaardagsfeest. Op dit feest stelt de erfgoedcel ook haar boek “Bier van hier. 300 jaar brouwerijen in het Land van Dendermonde. Een geschiedenis in een notendop” en de fototentoonstelling “Tournée Volkscafé” voor. Zin om kennis te maken met enkele streekbiertjes uit de regio en mee te feesten? Meer info vind je hier. Iedereen is welkom!

 • 11.11 Hulp bij sneeuwruimen voor 80-plussers

  De winter staat voor de deur. Voor oudere of minder mobiele personen valt het soms zwaar of is het onmogelijk om sneeuw te ruimen. Voor zij die geen beroep kunnen doen op familie, buren, vrienden of kennissen wil het gemeentebestuur hulp bieden, weliswaar zonder hierbij de verantwoordelijkheid van deze burgers over te nemen.

 • 10.11 12/12: Infoavond Verhuren zonder zorgen

  Verhuur je een woning of wil je dat binnenkort doen? Ben je op de hoogte van premies? Voldoet jouw woning wel aan de kwaliteitseisen? Je hoort het al, er komt heel wat bij kijken!
  Om deze, en nog andere vragen te beantwoorden organiseren we de infoavond ‘verhuren zonder zorgen’.

 • 09.11 Groepsaankoop elektrische wagens

  Wil jij ook voordelig en ecologisch rijden met de wagen van de toekomst? Grijp dan nu je kans en koop een elektrische wagen met een korting tot 26% (incl. Vlaamse premie en afhankelijk van het model)! Bovendien is een elektrische wagen goedkoper in gebruik.

 • 09.11 November = zwemmaand! Wetteren Spettert

  Waterratten opgelet! In november zal Wetteren spetteren! In zwembad De Warande valt er heel wat te beleven. We beginnen met een waterspeeldorp voor de kleuters en lagere schoolkinderen, op 3 november. Later volgt nog een kleuterspeelvoormiddag, ontbijtzwemmen, koffiezwemmen, Afterworkswim en nog veel meer.

 • 06.11 Geen bladkorven meer, maar bigbags

  De herfst is volop in het land. Bladeren en vruchten van bomen op openbaar domein vallen niet alleen op straat, maar kunnen ook in particuliere tuinen terecht komen. In het verleden werden bladkorven geplaatst, die spijtig genoeg vaak als opslagplaats voor sluikstort werden gebruikt. Vanaf dit jaar kan je een bigbag aanvragen om bladafval van bomen op openbaar domein in te deponeren.

 • 05.11 Ligt jouw perceel in jachtgebied?

  Heel wat tuinen of andere eigendommen liggen in jachtgebied, zonder dat de eigenaars daar zelf van op de hoogte zijn. Via www.geopunt.be kan je dit nakijken.

 • 04.11 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Wetteren gebruikte tijdens de treinramp Domino. Binnenkort wordt dit systeem vervangen door Be-Alert.

 • 03.11 Test je kennis en win mooie prijzen met De Grote Verkeersquiz!

  Is een fietshelm verplicht als je met een elektrische fiets rijdt? Hoeveel fluo hesjes moeten er verplicht in je wagen liggen? Mag je dochter van 10 jaar vooraan in de auto zitten? En hoe zat het ook alweer met fietsverlichting? Kom het te weten op www.degroteverkeersquiz.be! In deze online quiz van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) kun je je kennis over verkeer en mobiliteit opfrissen.

 • 03.11 Duurzaam hakhoutbeheer

  Het Agentschap Wegen en Verkeer doet tussen november en maart aan hakhoutbeheer langs de Noordlaan, de Zuidlaan en de E40 in Wetteren. Bomen en struiken worden tot op 15 à 20 cm afgezaagd om nadien weer uit te groeien tot een jong, dicht en vitaal groenscherm.

 • 02.11 Openbaar onderzoek aanvraag veldproef aanplant genetisch gemodificeerde organismen

  Van 30 oktober tot en met 29 november 2017 ligt de kennisgeving van de aanvraag voor de veldproef van genetisch gemodificeerde organismen in Wetteren in openbaar onderzoek.

 • 01.11 Identificatie en registratie van katten verplicht vanaf 1 november

  Vanaf 1 november 2017 moeten alle katten geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn. Dit betekent dat elke kat dan, voor ze 12 weken oud is en in elk geval voor verhandeling, geïdentificeerd is en geregistreerd moet worden in de centrale databank CatID. Onder verhandelen wordt ook het 'gratis weggeven' verstaan. In dit geval geldt ook de verplichte sterilisatie of castratie.

 • 01.11 Online inschrijvingen Vrijetijdsdiensten

  Elke schoolvakantie organiseren de Sportdienst en zwembad De Warande tal van activiteiten. Klik hier voor de online inschrijvingen en meer info.

   

 • 20.10 Ingrepen fietsveiligheid op 'den Dries'

  Op het Felix Beernaertsplein werden enkele maatregelen uitgevoerd om de veiligheid voor fietsers te verhogen. Hier lees je waarom dit precies is gebeurd, en wat de verdere plannen zijn.

 • 16.10 Vrijetijdsaanbod en Kinderopvang schoolvakanties 2017.

  Weet jij al wat te doen in het najaar tijdens de schoolvakanties? Er zijn nog plaatsen vrij voor diverse activiteiten!

  In de brochure onderaan dit bericht vind je alle info terug over sportkampen, taalkampen, creatieve kampen, privé-initiatieven,… Kortom voor elk wat wils!

  Om in te schrijven: klik hier!

 • 07.09 Nieuwjaarsreceptie

  De eerste afspraak voor 2018 is een feit. Op zondag 7 januari 2018 klinken we graag met jullie op het nieuwe jaar.

   

 • 23.07 31/07: start proefopstelling eenrichtingsverkeer Bloemluststraat

  Op maandag 31 juli start een proefopstelling waarbij de verkeerscirculatie in de Bloemluststraat en het Molenstraatje wijzigt. Bedoeling is om de verkeerssituatie veiliger te maken. De Bloemluststraat wordt enkele richting tussen de Zuidlaan en het Molenhoekje, richting Molenakkerweg/Molenhoekje. Het Molenhoekje wordt enkele richting, richting Zuidlaan. De Bloemluststraat kan je dan enkel nog inrijden vanop de Zuidlaan. Fietsers en bromfietsers klasse A kunnen wel in beide richtingen rijden. De proefopstelling start op maandag 31 juli 2017 en loopt gedurende vier maanden. Binnen deze periode evalueren we de proefopstelling continu.

 • 27.06 Particulier autodelen in Wetteren
  Heb je geen auto maar heb je er wel af en toe een nodig? Of heb je een auto maar gebruik je hem niet zo veel? Neem dan een kijkje op www.degage.be ! In Wetteren is er al één deelauto beschikbaar. Autodelen is goed voor jouw portemonnee, en je draagt bij tot minder auto's en meer buurt.
 • 08.06 Woensdag Fietsdag !

  Sneller, handiger, gezonder … doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. Woensdagfietsdag.be geeft je net dat trapje extra, met supportersploegen, beloningsbadges, tips en prijzen. De echte VeloVedet? Dat ben jij!
  Ook onze gemeente doet mee! Schrijf je in op woensdagfietsdag.be, haal je fietsplaatje af aan het onthaal van het gemeentehuis, en word lid van het grootste peloton van Vlaanderen! #GoWithTheVelo

 • 05.03 Start heraanleg N9 - doortocht in Oordegem
  Op 27 februari 2017 zijn de werken langsheen de N9 in Oordegem gestart. Tot op heden kon het verkeer zowel richting Aalst als Wetteren door. Vanaf 2 mei zal enkel de rijrichting Aalst beschikbaar zijn.

  Fase 2b gaat dan van start: er wordt een voetpad, fietspad, veiligheidsstrook en rijweg aangelegd aan de zuidzijde van de weg.
  Verkeer richting Wetteren zal omgeleid worden via Papegem, Impe, Smetlede en Wetteren. Het omleidingsplan kan u onderaan downloaden.


  U kan alle info over deze werken vinden op de website van het agentschap Wegen en Verkeer.
 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.