Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 19.01 Bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!

  In februari 2018 vertrekken de Wetterse gemeentediensten uit het verouderde en te kleine gemeentehuis op de hoek van de Markt en de Kerkstraat. Vanaf 5 februari kan je terecht in het Gemeentehuis, een nieuw gebouw op Rode Heuvel, tussen kerk en Schelde. Dit is echter meer dan zomaar een verhuis! De verhuis gaat immers gepaard met een heel nieuw soort dienstverlening. Het doel is: tevreden inwoners én tevreden medewerkers, want bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!

 • 18.01 Vacature Technicus Specialist Signalisatie (D4)

  Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds contractueel Technicus Specialist Signalisatie (D4) aan te werven.

  Lees snel het informatiebericht en de functiebeschrijving en solliciteer tot en met 30 januari 2018.

 • 17.01 Nieuwe brochure Vakantiekampen en Kinderopvang 2018

  De gemeente Wetteren organiseert in 2018 opnieuw vakantiekampen en kinderopvang voor kleuters en kinderen van het lager onderwijs. Niet enkel sport en spel komen aan bod, ook creatieve en muzikale activiteiten zitten in het pakket. De nieuwe brochure vind je hierbij.

  Inschrijven kan vanaf 15 januari 2018 om 9u. Bij voorkeur online via reservaties.wetteren.be of via het onthaal van de sporthal, Warandelaan 14B (elke weekdag van 9-17u).

 • 16.01 Eeuwige Roem voor hét Evenement van Wetteren!

  Wetteren verkiest op Erfgoeddag 2018 hét evenement met de mooiste, grootste, beste uitstraling van de afgelopen decennia. Ben je organisator of heb je genoten van een evenement dat plaatsvindt of plaatsgevonden heeft in Wetteren? Een evenement dat eenmalig of meermaals is georganiseerd en een vast begrip is geworden voor de Wetteraars? Een evenement voor een groot publiek en met een mooie uitstraling? Kortom, een evenement dat in jouw en ieders geheugen gegrift staat!

 • 15.01 Rode Heuvel is een autovrije zone

  Het plein Rode Heuvel, waar het B-Post-kantoor gevestigd is en binnenkort ook het nieuwe gemeentehuis, is een autovrije zone, waar er volop ruimte is voor voetgangers en fietsers. Binnenkort worden de verkeersborden geplaatst die het plein het wettelijke statuut van voetgangersgebied geven. Voertuigen hebben er geen toegang (behalve leveringen door B-Post, verhuisfirma’s, …), en parkeren is er verboden. Bezoekers voor B-Post dienen gebruik te maken van de nieuwe parking Scheldekaai, om vervolgens de lift of de trap nemen naar het postkantoor. Je kan ook parkeren op de Markt en te voet naar het postkantoor gaan. Parkeren op het plein Rode Heuvel is niet toegestaan.

 • 14.01 Nieuwe ‘Parking Scheldekaai’ gratis tot 5 februari!

  Aan de Scheldekaai ligt een gloednieuwe parking met 142 publieke plaatsen. Tot 5 februari 2018 is deze parking nog gratis toegankelijk voor iedereen. De poorten staan open van 7u tot 23u. Inrijden kan je enkel tijdens deze uren, uitrijden kan altijd. Vanaf 5 februari 2018 wordt de parking betalend tussen 9u en 18u, net zoals het bovengronds parkeren. De eerste twee uur blijven echter steeds gratis. Je kan betalen door een ticketje te nemen of door een dag- of nachtabonnement te kopen.
  Vanuit de parking kan je met de trap of de lift naar Rode Heuvel, naar de Marktdreef of naar de Scheldekaai. Minder goed te been? Neem dan de lift naar Rode Heuvel, dan moet je geen trappen meer nemen tot aan het Gemeentehuis of zelfs tot aan de Markt!

  Vanaf 2 januari 2018 veranderen wel de tarieven voor het bovengronds parkeren!

 • 13.01 13/01: Start weesfietsenactie station Wetteren

  Op zaterdag 13 januari start een nieuwe ‘weesfietsenactie’ aan het station van Wetteren. Alle fietsen in de fietsenstallingen worden dan gelabeld. Weesfietsen zijn fietsen die op openbaar terrein gestald staan en al langere tijd niet meer zijn gebruikt. Na één maand worden de fietsen die blijven staan zijn met label opgehaald. Deze ‘weesfietsen’ worden tijdelijk bijgehouden in het gemeentelijk magazijn (Peperstraat). Werd je fiets meegenomen tijdens de weesfietsenactie? Dan kan je deze ophalen in het gemeentelijk magazijn. Na enkele maanden worden de weesfietsen verkocht door de jeugddienst. Het verwijderen van weesfietsen zorgt voor een nettere stationsomgeving en meer ruimte voor andere fietsen.

 • 12.01 Watergewenning: nog plaatsen vrij

  Er zijn nog plaatsen vrij voor de cursussen watergewenning voor kleuters die starten op resp. zaterdag 13 januari en 10 maart.

  Inschrijven kan via onderstaande link

  Indien u problemen ondervindt, kan u contact opnemen met de sportdienst.
 • 11.01 Nieuwe uitbater 't Kasteelke gezocht!

  Zit horeca in je bloed? Lees dan snel verder!
  We zoeken een nieuwe uitbater voor cafetaria 't Kasteelke in sport- en recreatiedomein De Warande. De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 september 2018 en duurt 9 jaar. Voor geïnteresseerden wordt een plaatsbezoek  georganiseerd op 24 januari 2018 om 15u00.

  Het voorstel moet uiterlijk op donderdag 15 februari 2018 om 14u00 ingediend worden. Je vindt alle details in de bijlagen hieronder!

 • 10.01 RUP BLAUWE PAAL : publieke raadpleging

  Het studiebureau "Omgeving" werd door het gemeentebestuur aangeduid voor de opmaak van het RUP Blauwe Paal. De studie is zover gevorderd dat de startnota en de procesnota voor dit project beschikbaar zijn.
  In toepassing van artikel 2.2.18 van de Vlaamse codex ruimtelijke ordening kondigt het college van burgemeester en schepenen een publieke raadpleging aan.

 • 09.01 Winter in Wetteren: strooiplan

  Voor kinderen is er niets leuker dan spelen in de sneeuw, maar sneeuw en vrieskou zorgen soms ook voor ellende. Het gemeentelijk magazijn beschikt over de nodige middelen om sneeuw en ijzel te bestrijden: een grote zoutstrooier, een kleine natzoutstrooier, een kleine tractor met borstel, grote tractor met sneeuwschuif, een bobcat en 90 ton zout! Dit zout wordt gebruikt om de voetpaden langs de gemeentelijke gebouwen, centrumstraten en invalswegen te strooien.

 • 08.01 Bodymoves keeps fit

  Wil je, op leuk aangepaste muziek, werken aan je algemene conditie, spieren en figuur?
  Dan is Keep Fit, een mix van dance, aërobics, BBB, step, ..., iets voor jou!

  Start op 25 januari, elke donderdag van 14.00 tot 15.00u in de danszaal van de sporthal De Warande. Geen les op 15/2, 5/4 en 12/4.
  Prijs: € 48 voor 11 lessen.
  Plaatsen zijn beperkt.
  Inschrijven en betalen voor deze specifieke reeks kan alle dagen vanaf 9u aan de balie.

 • 07.01 Fitness voor 50+

  Ben jij een actieve senior maar heb je geen idee wat je kan beleven in een fitnesscentrum?
  Dan is deze lessenreeks zeker iets voor jou!
  De lessen bestaan uit 2 delen: cardiotraining (uithouding) en spierversterkende oefeningen (step, striding, spinning, ...)
  Start op 22 januari, telkens op maandag  van 13.45u tot 15.00u, Geen les op 12/2.

  Prijs: 45 euro voor 9 lessen.

 • 06.01 Sportieve midweek aan zee van 23 april tot en met 27 april

  De Sportdienst organiseert van maandag 23 april tot en met vrijdag 27 april 2018 een sportieve midweek voor senioren in de Floreal te Blankenberge. Twee personen van de sportdienst begeleiden deze reis en geven tal van sportactiviteiten.

  Inschrijven kan vanaf zaterdag 27 januari van 9.00u tot 11.00u in de sporthal De Warande en nadien enkel nog na de lessen van sport 50+. Er wordt een voorschot van € 75 gevraagd, te betalen bij inschrijving.

 • 05.01 Duurzaam hakhoutbeheer

  Het Agentschap Wegen en Verkeer doet tussen november en maart aan hakhoutbeheer langs de Noordlaan, de Zuidlaan en de E40 in Wetteren. Bomen en struiken worden tot op 15 à 20 cm afgezaagd om nadien weer uit te groeien tot een jong, dicht en vitaal groenscherm.

 • 04.01 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in december aangekocht heeft.

 • 03.01 Nieuwe samenwerking met huisartsen rond dringende medische opvang regio Wetteren

  ASZ organiseert samen met de huisartsenkring Vesalius ‘Dringende Medische Opvang’ (DMO) in regio Wetteren vanaf 1 januari 2018.  De eerste opvang van patiënten wordt vanaf 2018 verzekerd in samenwerking met de eigen huisarts van de patiënt. 

 • 10.12 Identificatie en registratie van katten verplicht vanaf 1 november

  Vanaf 1 november 2017 moeten alle katten geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn. Dit betekent dat elke kat dan, voor ze 12 weken oud is en in elk geval voor verhandeling, geïdentificeerd is en geregistreerd moet worden in de centrale databank CatID. Onder verhandelen wordt ook het 'gratis weggeven' verstaan. In dit geval geldt ook de verplichte sterilisatie of castratie.

 • 05.03 Start heraanleg N9 - doortocht in Oordegem
  Op 27 februari 2017 zijn de werken langsheen de N9 in Oordegem gestart. Tot op heden kon het verkeer zowel richting Aalst als Wetteren door. Vanaf 2 mei zal enkel de rijrichting Aalst beschikbaar zijn.

  Fase 2b gaat dan van start: er wordt een voetpad, fietspad, veiligheidsstrook en rijweg aangelegd aan de zuidzijde van de weg.
  Verkeer richting Wetteren zal omgeleid worden via Papegem, Impe, Smetlede en Wetteren. Het omleidingsplan kan u onderaan downloaden.


  U kan alle info over deze werken vinden op de website van het agentschap Wegen en Verkeer.
 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.