Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 23.01 Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we voor bijna alles op afspraak. Klik hier om te zien waarvoor geen afspraak nodig is.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (Vind je niet wat je zoekt? Kijk dan in de lijst zonder afspraak, of neem telefonisch contact op)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1 (maandag en donderdag: 9 - 13 uur, woensdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur,  dinsdag: 9 - 13 uur en 15 - 20 uur, vrijdag: 9 - 12 uur)

  - via 09 369 00 50 (telefonisch kan je ons bereiken tijdens de deze uren: maandag, woensdag en donderdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur, dinsdag: 9 - 13 uur en 14 - 18 uur en vrijdag: 9 - 12 uur)

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis. Als er benodigdheden vermeld werden bij het maken van je afspraak, breng deze dan zeker mee. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak dan online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!

 • 13.10 Aangiften van de verkiezingsuitgaven

  De aangiften van de verkiezingsuitgaven van de kandidaten en van de politieke partijen zullen in ontvangst genomen worden van 15 oktober 2018 tot en met 13 november 2018.

 • 12.10 Voetgangersgebied Rode Heuvel: geen toegang voor voertuigen en bromfietsen (A, B)

  Het plein Rode Heuvel, waar onder meer het nieuwe gemeentehuis en het B-Post-kantoor gevestigd zijn, is een autovrije zone, waar er volop ruimte is voor voetgangers en fietsers. Verkeersborden geven het plein het wettelijke statuut van voetgangersgebied. Enkel voertuigen met doorgangskaart, bedoeld voor leveringen, hebben toegang tot het voetgangersgebied. Fietsers en speed pedelecs hebben toegang, bromfietsen (klasse A en B) zijn niet toegelaten.

 • 05.10 Evaluatie verkeersmaatregelen werken Kapellendries

  Voor de aanleg van het pleintje ter hoogte van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug, wordt een deel van de rijbaan op Kapellendries ingenomen. Kapellendries is een van de drukste verkeersaders in Wetteren. Op deze locatie  werken uitvoeren, heeft een zeer grote impact op het verkeer, ongeacht welke tijdelijke verkeersmaatregelen er genomen worden. De huidige omleiding is niet ideaal noch voor het woon- werk verkeer, noch voor bussen van De Lijn en voor de hulpdiensten. Ook zij moeten de omleiding volgen, waardoor hun dienstverlening soms levensbelangrijke vertraging oploopt. Het college van burgemeester en schepenen evalueerde, samen met de lokale politie, de verkeerssituatie naar aanleiding van deze omleiding grondig en besliste om, in het algemeen belang, de Vennestraat tijdelijk open te stellen in één richting. De richting van de omleiding blijft echter behouden, namelijk in wijzerzin Kapellendries – Cooppallaan – Damstraat – Zavelstraat – Laarnesteenweg.

  We krijgen heel wat vragen waarom deze omleiding niet in omgekeerde richting is. Een omleiding in tegenwijzerzin, zal knelpunten verschuiven. Bovendien is het met signalisatie niet eenvoudig om verkeer komende van Laarne, Kalken en Overschelde via de Zavelstraat om te leiden. Het risico op gevaarlijke keerbewegingen op Kapellendries wordt dan te groot.

  Deze maatregel gaat in vanaf maandag 8 oktober.

 • 02.10 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in september aangekocht heeft.

 • 30.09 Inspraakmoment: een eetbare tuin op de Cordonnier-site

   

  Vorige maand bevroegen we de buurtbewoners van de Cordonnier-site en Wetteraars over hun dromen en wensen voor een groene, eetbare invulling van het braakliggend terrein aan de Cordonnier-site. We ontvingen heel wat reacties. Op basis van de antwoorden maken we een eerste ontwerp voor de tuin.

 • 29.09 Vanaf 13/08: Scheldedreef éénrichtingsverkeer naar aanleiding van bouwproject

  Vanaf maandag 13 augustus wordt de Scheldedreef een jaar lang éénrichting, richting Wegvoeringstraat. Deze maatregel kadert in de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat. Fietsers richting Scheldekaai moeten een omleiding volgen via de Markt en Rode Heuvel.
  Op 31 augustus en op 10 september wordt de Scheldedreef volledig afgesloten worden wegens grote betonpompwerken en de plaatsing van een torenkraan op de werf.

 • 28.09 Uitgebreide zone 30 in Wetteren

  Meer verkeersveiligheid in het algemeen en extra aandacht voor fietsers, voetgangers en bewoners, dat is het doel van de invoering van de zone 30 in het volledige centrum van Wetteren. Lees verder en kom te weten waarom dit zo belangrijk is, en over welk gebied het precies gaat.

   

 • 27.09 24/10: Over schilderen gesproken

  Op woensdag 24 oktober om 20.00 uur komt Paul De Moor, een geboren Wetteraar, in de KUNSTacademie - Beeldende Kunsten, spreken over zijn passie voor kunst en over zijn nieuw boek 'Michaël Borremans - Schilderen over geheimen' (Ludion).  Deze gratis lezing wordt begeleid door Pieter Bracke, sinds 1 oktober vrijetijdscoördinator voor gemeente Wetteren en nadien volgt er ook nog een signeersessie.

 • 26.09 Resultaten handhavingsweek

  Zwerfvuil en sluikstort: iedereen ergert er zich dood aan en niemand doet het. Toch kost het elk jaar meer dan 60 miljoen euro om ruim 25.000 ton zwerfafval op te ruimen. Wat niet wordt opgeruimd komt uiteindelijk in onze zeeën en oceanen terecht: de plastic soep. Wat daar geen slachtingen aanricht onder het zeeleven breekt de natuur in piepkleine stukjes waarna het uiteindelijk via de voedselketen weer bij ons belandt. 

 • 24.09 Bosbeheerwerken gepland in de Kasteeldreef

  In de loop van dit najaar zal een grote kapping gebeuren in het bos tussen de Laerewegel en de Kasteeldreef. De Bosgroep Midden Oost-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos begeleiden deze weloverwogen ingreep.

 • 23.09 Collectieve stookolietanksanering: vraag je offerte aan!

  Woonplus organiseert een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, maar door een grote groep geïnteresseerden te verzamelen kan de kostprijs gedrukt worden.

 • 22.09 Snelwegparking voor vrachtwagens E40 afgesloten vanaf 13 september

  Vanaf 13 september, 20 uur 's avonds, gaat in Wetteren de snelwegparking voor vrachtwagens dicht langs de E40 richting kust. Dit geldt voor de vrachtwagenparking langs de E40 richting Gent / de kust (noordoostelijke zijde). Vrachtwagens mogen hier niet langer stilstaan of parkeren. Aanleiding is de toenemende agressie door mensensmokkel en transmigratie. De maatregel geldt gedurende drie maanden.

 • 04.08 Nieuw KB identificatie en registratie pluimvee en konijnen

  Op 4 juli 2018 is het koninklijk besluit (KB) verschenen dat de wetgeving over identificatie- en registratie (I&R) voor pluimvee en konijnen vastlegt. Ontdek welke wijzigingen dit KB meebrengt voor u als pluimvee- of konijnenhouder.

 • 01.08 Publieke inspraak over het plan-MER voor het programma Programmatische Aanpak Stikstof

  Van 16 augustus tot en met 16 oktober kan je de nota inkijken rond de Programmatische Aanpak Stikstof, en je opmerkingen doorgeven.
  De Programmatische Aanpak Stikstof (het PAS-programma) heeft als algemeen doel bij te dragen tot de realisatie van de instandhoudingsdoelstellingen van de Speciale Beschermingszones in Vlaanderen, door een (verdere) daling te realiseren van de stikstofdepositie in de Speciale Beschermingszones.

 • 01.07 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Registreer je dus snel bij Be-Alert.

 • 30.05 Oplichters aan de lijn? Zo kun je ze herkennen!

  U kreeg een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde of hoeveel het u kost? Dan is de kans groot dat u werd opgebeld door een oplichter.

 • 22.05 Lopende proefopstellingen: Stooktestraat en Diepenbroekstraat
  De Stooktestraat is niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer door middel van een proefopstelling. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.

  Ook in de Diepenbroekstraat werd een proefopstelling ingevoerd. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door.
 • 01.01 Jobs in Wetteren

  Zoek je werk in eigen streek? Kijk dan op jobsinwetteren.be!

 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.