Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 30.06 Online inschrijvingen Vrijetijdsdiensten

  Klik hier voor de online inschrijvingen van activiteiten van de sportdienst: watergewenning, sportkampen, waterspeeldorp, de twee taalkampen die in de sporthal plaatsvinden, Doedeliedoe,...

  Om in te schrijven voor speelplein en creatieve themakampen, klik op deze link

 • 28.02 Massemse linde voor Europese Boom van het Jaar!

  Wordt de Dorpslinde van Massemen de Europese Boom van het Jaar? Vanaf 1 februari neemt deze Belgische Boom van het Jaar het op tegen 15 andere bomen uit heel Europa. Vorig jaar won Bulgarije met meer dan 72.000 stemmen, en dit jaar zal de competitie nog steviger zijn. Stemmen is dus de boodschap!

  Klik op 'lees meer' en bekijk de filmpjes van Kamiel Spiessens en Linde Merckpoel!

 • 21.02 12/03: Aperitiefgesprek met Ish Ait Hamou
  Ish Ait Hamou combineert zijn passie voor dans en choreografie met zijn liefde voor woorden. Van jongs af schrijft Ish verhalen. In 2014 debuteerde hij met het boek “Hard hart”. In 2015 schreef hij opnieuw twee bestsellers: “Cécile” en “Als je iemand verliest die je niet kan verliezen”.Of je nu een verwoed lezer bent of net niet: Ish palmt zijn publiek steevast in met bevlogen verhalen.
 • 21.02 Volkstuin Olmenlaan van start!
  Het volkstuinproject in de Olmenlaan krijgt meer en meer vorm.
  Vincent Braeckman maakte een leuk ontwerp in de vorm van een vlinder. Alle perceeltjes zijn ofwel afgezoomd door haagjes van haagbeuk, bessenstruiken of een kastanje houten afsluiting. Bekijk hier zeker het ontwerp.

  Kandidaten voor een volkstuintje zijn nog steeds zeer welkom. Breng ons een bezoekje voor meer uitleg over dit project of stuur een email naar woonenleef@wetteren.be
  Dit project wordt gerealiseerd met de steun van Plattelandplus, dienst Landbouw van de provincie Oost-Vlaanderen.
 • 18.02 Vrijetijdsaanbod en Kinderopvang schoolvakanties 2017.

  Hier vind je alle info terug over DoedelieDoe, sportkampen, taalkampen, creatieve kampen, het speelplein Wesp, de opvangmogelijkheden in de Ibo’s, privé-initiatieven,… Kortom voor elk wat wils! De inschrijvingen (uitgez. voor de Ibo’s vanaf 20/04!) starten online vanaf woensdag 15 februari 9u!

  Om in te schrijven: klik hier!

 • 18.02 Zwemmen in de krokusvakantie
  Tijdens de krokusvakantie (van 27 februari tot 5 maart 2017) kan je komen zwemmen op

  maandag 

  7u tot 8u
  13u tot 18.45u 
  dinsdag7u tot 8u
  13u tot 20.45u 
  woensdag7u tot 8u
  13u tot 18.45u 
  donderdag7u tot 8u
  13u tot 20.45u 
  vrijdag7u tot 8u
  13u tot 18.45u 
  zaterdag9u tot 12u: kleuterspeelvoormiddag!
  13u tot 17.30u 
  zondag8u tot 12.15u
  13u tot 17.30u
 • 17.02 Adopteer jij een AIRbeze?

  Fijn stof meten met AIRbezen. In Oost-Vlaanderen wordt in het voorjaar van 2017 het unieke project AIRbezen opgestart om de verspreiding van fijn stof afkomstig van het verkeer in onze provincie in kaart te brengen. Hiervoor is de hulp van 11.000 inwoners nodig.

 • 17.02 Goedkeuring beeldkwaliteitsplan

  De gemeente maakte samen met Omgeving het beeldkwaliteitsplan op voor Wetteren-centrum. Het beeldkwaliteitsplan biedt een kader om de woon- en leefkwaliteit in het gebied te behouden, te stimuleren en te bewaken. De gemeenteraad keurde het document goed op 26 januari 2017. 

 • 14.02 Nieuwe groepsaankopen: muurisolatie, zonnepanelen/zonneboiler en elektrische fietsen
  De gemeente Wetteren organiseert, in samenwerking met energiehuis BEA, verschillende groepsaankopen om energiekosten te verminderen, het leven aangenamer te maken en het milieu te sparen: zonnepanelen en zonneboilers, spouw- of buitenmuurisolatie en elektrische fietsen! Schrijf je vanaf 24 februari vrijblijvend in!
 • 14.02 03/03: Aan de slag met je tablet
  Deze workshop richt zich tot beginners. In twee lessen verken je de basismogelijkheden van je tablet: werken met het aanraakscherm, de meest gebruikte vingerbewegingen,… Je leert ook enkele eenvoudige apps installeren en gebruiken.
 • 08.02 Gewijzigde parkeersituatie in de Eeminckstraat
  Het beurtelings parkeren in de Eeminckstraat werd afgeschaft (uitvoering beslissing gemeenteraad dd° 17 november 2016). Tussen de Sportstraat en het pad naar de Eeminckwegel moet je parkeren aan de zijde van de pare huisnummers. Tussen de Kapellestraat en het pad naar de Eeminckwegel moet je parkeren aan de zijde van de onpare huisnummers. Hier vind je een plan met de gewijzigde parkeersituatie.
 • 06.02 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in januari aangekocht heeft.

 • 02.02 Voorzorgsmaatregelen vogelgriep

  Vanaf 2 februari 2017 geldt de ophokplicht voor alle professionele pluimveehouder EN HOBBYHOUDERS. Aanleiding is het opduiken van het H5N8 vogelgriepvirus in de gemeente Lebbeke.

  Het virus wordt verspreid door trekvogels, in het bijzonder watervogels op weg naar het zuiden.

 • 20.01 Weesfietsenactie station Wetteren
  Op donderdag 12 januari werden een 90-tal weesfietsen aan het station van Wetteren opgehaald. Weesfietsen zijn fietsen die op openbaar terrein gestald staan en al langere tijd niet meer zijn gebruikt.  Deze fietsen worden nu tijdelijk bijgehouden in het gemeentelijk magazijn (Peperstraat).
  Denk je dat jouw fiets werd opgehaald? Neem dan een kijkje op de website www.gevondenfietsen.be. Als je kan aantonen dat jij eigenaar bent van de fiets, kan je een afspraak maken bij de technische dienst om de fiets op te halen.
 • 16.01 Scheldekaai afgesloten vanaf 16 januari
  Vanaf maandag 16 januari t.e.m. dinsdag 28 februari zal de Scheldekaai afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen wel door langs de beveiligde fietsstrook. Het afsluiten van de Scheldekaai kadert in de werken voor de bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug.
 • 11.01 Unieke fotomatrix voor EID / Kids-ID / Reispas / Verblijfsdocument

  Vanaf 16 januari 2017 geldt er een unieke fotomatrix voor alle identiteits- en reisdocumenten voor Belgen en voor de verblijfsdocumenten voor niet-Belgen.

 • 10.01 Afschaffing voorlopige identiteitskaarten

  Reis gepland? Opgelet! Vanaf 15 januari 2017 worden er geen gratis voorlopige identiteitskaarten meer afgeleverd.

 • 09.01 Ik beweeg in De Warande

  Goede voornemens gemaakt? Kom sporten in De Warande en verzamel vijf stempels! In ruil krijg je een superhip fluohesje ‘Ik beweeg in de Warande!’ (zolang de voorraad strekt)

 • 08.01 Vacature : Verzorgende en verpleegkundige

  Binnen het WZC Schelderust zijn wij steeds op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde

  verzorgenden & verpleegkundigen. Er zijn momenteel verschillende openstaande betrekkingen.

  Wij overleggen samen met jou welke vacature je het beste past.

 • 06.01 Zelf aan de slag met de BOBtail!

  Met oog op de feestdagen zijn we wel eens druk op zoek naar een BOB. Van onze politiezone (Wetteren/Laarne/Wichelen) mag BOB dit jaar gerust meedrinken. Als hij of zij zich maar aan de BOBtails houdt.

 • 02.12 Verslag infovergadering treinramp

  Op 30 november 2016 werd tijdens een infovergadering toelichting gegeven over de nasleep van de treinramp, onder meer op justitieel gebied. Het verslag van deze avond  en de presentatie bekijken die gegeven werd kan je hier bekijken. Intussen werd de zaak op 13 december 2016 uitgesteld, omdat een bijkomende onderzoeksdaad werd gevraagd.

 • 29.11 Lage-emissiezone (LEZ) in Antwerpen vanaf 1 februari 2017

  De stad Antwerpen voert vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ) in om de luchtkwaliteit te verbeteren. Voertuigen die veel roet en fijnstof uitstoten mogen vanaf dan deze zone niet meer in rijden.

 • 15.11 Kids-ID tijdig aanvragen

  De winter is in het land, zoveel is duidelijk. Gelukkig staan daarmee ook de wintervakanties voor de deur. Voor velen hét moment om op reis te vertrekken, naar de sneeuw of de zon.

 • 14.11 Hoe 'inname openbaar domein' aanvragen

  Je verhuist, wordt nieuwe inwoner, plant werken aan de voorgevel… Kortom er dienen tijdelijk obstakels, voertuigen of stellingen geplaatst te worden op het openbaar domein, dan heb je hiervoor een ‘inname openbaar domein’ nodig.

 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.