Naar inhoud

Nieuws

 • Zandloper op afspraak Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we op afspraak.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (hier krijg je een overzicht van alles waarvoor een afspraak nodig is - vind je niet wat je zoekt? Neem dan zeker telefonisch contact op)

  - via 09 369 00 50 (ma-woe-do: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur, di: 9 - 13 uur en 14 - 20 uur, vr: 9 - 12 uur)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1.

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis met de benodigdheden die vermeld werden bij het maken van je afspraak. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak dan online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!


  lees meer
 • Openluchtzwembad Openluchtzwembad pas open rond 9 juni

  Zonnekloppers en zwemmers moeten nog even geduld oefenen. De tegelwerken aan het zwembad zorgen voor vertraging. Het zwembad zal dus wellicht pas open gaan op zaterdag 9 juni. De werken zijn gestart op 12 maart, maar hebben door de weersomstandigheden flink wat vertraging opgelopen. Na afloop van de werken wordt de werf opgekuist en duurt het nog zeker 8 dagen om de baden te vullen.
  We hopen dat er geen onverwachte obstakels meer opduiken, zo kunnen we de zwemmers verwelkomen vanaf zaterdag 9 juni.


  lees meer
 • bij Zonder bijen geen lekkernijen

  Bijen hebben het steeds moeilijker om te overleven. Bijen geven ons het lekkerste, sappigste en mooiste fruit. In Vlaanderen zorgen 300 soorten solitaire bijen, hommels en honingbijen voor deze onbetaalbare bestuivingsdienst die niemand of niks van ze kan overnemen.


  lees meer
 • affiche Ola!Peloezza Ola!Peloezza: het gratis doe-festival voor het hele gezin

  De zomer start in Wetteren op zaterdag 9 juni. Van 14 tot 18 uur kunnen (groot)ouders en (klein)kinderen van 4 tot 12 jaar zich uitleven tijdens het gratis festival Ola!Peloezza.
  Proef er van allerlei kunsten en kunstjes. 


  lees meer
 • HvhK Opening Huis van het Kind LWW

  Op 27 mei  is de officiële inhuldiging en opening van het Huis van het Kind (Laarne-Wetteren-Wichelen) aan de Scheldedreef 52. Tussen 10.30 en 16 uur  kan je gratis kennis maken met alle partners en hun aanbod en tegelijk leuke workshops volgen. Kom jij jouw tutje in onze tuttenboom hangen? Is boksen iets voor jou? Heb jij al een schatkist vol complimentjes? Kom en ontdek jouw talent!


  lees meer
 • Vacature Vacature: Administratief Medewerker

  Gemeentebestuur Wetteren heeft verschillende vacatures voor Administratief Medewerker.

  Er wordt ook een wervingsreserve aangelegd voor zowel Gemeentebestuur als OCMW Wetteren. Lees snel het informatiebericht en solliciteer tot en met woensdag 6 juni 2018.


  lees meer
 • Bezoek het nieuwe gemeentehuis Nieuwe inwoner? Schrijf je hier in!

  Ben je tussen juli 2017 en mei 2018 in Wetteren komen wonen? Dan nodigen we je van harte uit op onze ontvangst op dinsdag 5 juni! 

  Schrijf je nu in via deze link: Inschrijvingsformulier


  lees meer
 • foto mazouttank 2de groepssanering voor particuliere stookolietanks - Schrijf je vrijblijvend in!
  De gemeente zal opnieuw een prijsvraag organiseren voor burgers met een stookolietank die niet meer gebruikt wordt, zodat deze tank tegen een voordelige prijs door een erkend deskundige buiten gebruik kan worden gesteld.
  lees meer
 • Diepenbroekstraat Diepenbroekstraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 9 mei

  Op woensdag 9 mei werd een proefopstelling ingevoerd in de Diepenbroekstraat. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door. Deze proefopstelling loopt tot het einde van het jaar en wordt continu geëvalueerd. Zo wordt de smalle straat een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers. Bovendien raakten de wortels van de prachtige eiken beschadigd door het verkeer.


  lees meer
 • werken 14/05: Beperkte verkeershinder Kapellendries ter hoogte van pleintje nieuwe fiets- en voetgangersbrug
  In het kader van de bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug wordt ook de Tragelweg en het pleintje vernieuwd. Om de werfzone veilig af te bakenen, wordt vanaf maandag 14 mei een deel van de rijbaan Kapellendries ingenomen. Verkeer blijft mogelijk in twee richtingen. De parkeerstrook langs de kant van de woningen wordt hierbij tijdelijk gebruikt als rijstrook. De bewoners worden nog persoonlijk op de hoogte gebracht door de aannemer. De werken starten op maandag 14 mei en duren vermoedelijk tot de eerste week van juni.
  lees meer
 • markt Vacature voor standplaats op de wekelijkse marktdag

  Voor de donderdagsmarkt, locatie Markt, zoekt de gemeente Wetteren: 1 standplaats met lengte 12 meter, diepte maximaal 3 meter, specialiteit : tafel linnen


  lees meer
 • slechtvalk 4 kuikens bij de slechtvalken

  Maandag 23 april was het zover: het eerste slechtvalkkuiken kroop uit zijn ei, de dag nadien gevolgd door kuiken 2 en 3! Nummer 4 liet wat langer op zich wachten maar kwam 2 dagen later toch ook tevoorschijn.


  lees meer
 • lopen Loopproject "Zomer klavertje vier"
  Sport Vlaanderen heeft verschillende loopomlopen geopend in de buurt, zoals bij ons in Wetteren-ten-Ede.
  Samen met de gemeenten Wetteren, Laarne, Destelbergen en Berlare is het idee ontstaan om elkaars loopomlopen te leren kennen. Hiervoor wordt op een aantal zondagen verzameld aan de omloop, waarbij elk op zijn eigen tempo het uitgepeilde parcours kan lopen.
  Deelname hieraan is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.
   


  lees meer
 • stappenclash Doe mee aan de Vlaamse 10.000-stappenclash

  In mei 2018 neemt Wetteren het op tegen bijna 200 Vlaamse en Brusselse gemeenten. We strijden mee in categorieën volgens inwonersaantal.  De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in zijn categorie, is de grote winnaar.


  lees meer
 • opgelet Scheldedreef: verkeermaatregelen naar aanleiding van bouwproject
  In juli wordt gestart met de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat. Om de veiligheid te garanderen, wordt de Scheldedreef een jaar lang eenrichtingsverkeer, richting Wegvoeringstraat. Een datum voor de start van de werken is voorlopig nog niet gekend. Hierover zal later nog uitvoerig gecommuniceerd worden. De aannemer zal alle bewoners persoonlijk op de hoogte brengen.
  lees meer
 • parking Rode Heuvel is een autovrije zone
  Het plein Rode Heuvel, waar onder meer het nieuwe gemeentehuis en het B-Post-kantoor gevestigd zijn, is een autovrije zone, waar er volop ruimte is voor voetgangers en fietsers. Verkeersborden geven het plein het wettelijke statuut van voetgangersgebied. Enkel voertuigen met doorgangskaart, bedoeld voor leveringen, hebben toegang tot het voetgangersgebied.
  lees meer
 • boom Bomen langs de Scheldekaai

  De verkeerssituatie aan de Scheldekaai is tijdelijk aangepast. Op het laagste deel van de dijk zijn 21 bomen geplaatst. Het gaat om de bomenhoroscoop van het Bloementapijt. Voetgangers kunnen het hoogste deel van de dijk blijven gebruiken. Er wordt een trapje en een nieuwe voetgangersoversteekplaats voorzien. Fietsers mogen opnieuw op de rijbaan fietsen - het oude 'fietspad' achter het hek was immers te smal om te kruisen en ook bakfietsen moesten noodgedwongen op de rijbaan fietsen. 
  Aan de Scheldekaai zijn er brede fietssuggestiestroken om de aanwezigheid van fietsers extra duidelijk te maken. Na de afbraak van de oude passerelle (najaar 2018) zal ook de situatie op Aard aangepast worden. Deze situatie is tijdelijk in afwachting van een volledige herinrichting van Scheldekaai en Aard, in samenwerking met de Vlaamse Waterweg.


  lees meer
 • parkeren Parkeerregime Zuidlaan gewijzigd
  De gemeenteraad keurde op 25 januari 2018 een wijziging van het parkeerregime op de Zuidlaan goed. Eind maart werd de gewijzigde situatie van kracht:
  - tussen Massemsesteenweg en Bloemluststraat: parkeerverbod
  - tussen Bloemluststraat en Molenhoekje: parkeren uitsluitend voor personenwagens
  - tussen Molenhoekje en Herdershoekstraat: parkeerverbod
  - tussen Herdershoekstraat en Wetterstraat: langs de ene zijde parkeren uitsluitend voor personenwagens, langs de andere zijde parkeren uitsluitend voor vrachtwagens
  - tussen Wetterstraat en Brusselsesteenweg: parkeren uitsluitend voor personenwagens

  Het aanpassen van het parkeren op de Zuidlaan zorgt voor een betere zichtbaarheid en minder overlast voor de omwonenden.
  lees meer
 • risk Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?

  In België zijn er vijf nucleaire sites. De bekendste zijn de kerncentrales in Doel en Tihange. Daarnaast zijn er nog sites in Mol, Dessel en Fleurus. Er bevinden er zich ook twee nucleaire centrales op minder dan 20 kilometer van onze landsgrenzen, in Borssele (Nederland) en Chooz (Frankrijk).

  De kans op een nucleair ongeval op één van deze sites is klein, maar niet volledig uit te sluiten. Daarom is het belangrijk dat ook jij het nucleaire risico, de acties van de overheid en de juiste manier om jezelf te beschermen kent.


  lees meer
 • info Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (SILC)

  EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions) is een enquête naar inkomens en levensomstandigheden en een belangrijk instrument om zowel op Belgisch als op Europees niveau armoede en sociale uitsluiting in kaart te brengen. Ook in Wetteren zullen ze hiervoor enkele huishoudens bevragen.


  lees meer
 • verkeersbord Stooktestraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 19 februari
  Vanaf maandag 19 februari zal de Stooktestraat niet meer toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. Deze proefopstelling duurt tot aan de zomervakantie. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.
  Op vandaag staan de schoolbussen van het Scheppersinstituut te wachten op de Cooppallaan. Dit leidt tot verkeershinder en is niet veilig. Na de krokusvakantie start de school met de aanleg van een busparking aan de achterzijde van hun perceel. Leerlingen zullen in de toekomst door de schoolbus afgezet en opgehaald worden langs de Stooktestraat.
  Om een vlotte en veilige doorgang voor de schoolbussen te verzekeren, wordt daarom tussen de krokusvakantie en de zomervakantie een proefopstelling ingevoerd waarbij doorgaand verkeer in de Stooktestraat onmogelijk wordt. Fiets- en bromfietsen kunnen wel nog door.
  lees meer
 • Jobs in Wetteren Jobs in Wetteren

  Zoek je werk in eigen streek? Kijk dan op jobsinwetteren.be!


  lees meer
 • kat chippen Identificatie en registratie van katten verplicht vanaf 1 november

  Vanaf 1 november 2017 moeten alle katten geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn. Dit betekent dat elke kat dan, voor ze 12 weken oud is en in elk geval voor verhandeling, geïdentificeerd is en geregistreerd moet worden in de centrale databank CatID. Onder verhandelen wordt ook het 'gratis weggeven' verstaan. In dit geval geldt ook de verplichte sterilisatie of castratie.


  lees meer
 • Wegenwerken & Verkeershinder Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.


  lees meer
 • meer nieuws